Dzień dobry. Mam problem. Chciałbym mieć dwa ekrany. Gdy podłączam drugi ekran duplikuje mi się. Ale jak wchodzę w opcje by włączyć rozszerz ekrany gdzie ludzie to mają to ja tego nie mam. Mam duplikuj i wyświetl pulpit na monitorze 1/2. Mógłbym dodać że wejście to VGA
Komputer samsung n150. Karta graficzna: intel graphics media accelerator driver for mobile. Win 7
A próbowałem podłączyć do “staruszka”. Ogromnego pudła. Wejście vga
Be-zdura… przy czterech monitorach (rózne rozdziałki)nie ma najmniejszego problemu, przy 2*1920x1440 + 1280x1024 również. Przerabiałem na każdym windowsie od XP wzwyż.
cjastek - tak… jeżeli nie znasz parametrów monitora, to zacznij od natywnej dla netbooka - skoro wyświetla sklonowany obraz, to powinien również rozszerzony.
Nie kojarze jak to było z wesjami starter / home basic (okrojenie funkcjonalności o którym wspomniał Gulasznikofff), ale to łatwo sobie zweryfikujesz w inernecie
Twój akcelerator graficzny, będący namiastką karty graficznej może nie obsługiwać żądanego przez ciebie trybu. A najprawdopodobniej ogranicza ci to twój OS.