Nie mam strony w googlach?


(m@teo) #1

Nie wiem co się stało, ale miałem forum dobrze rozwinięte w googlach pod różnymi frazami na pierwszych stronach, a tu nagle wchodze w google i chce sparwdzić i nie mam.

Przejżalem dużo podstron i nie ma nigdzie.

o Co chodzi?


(system) #2

Mogłeś dostać bana na stronę. Sprawdź czy jest strona po wpisaniu adresu strony w google.


(Blotny) #3

Mogłeś wpaść w filtr antyspamowy. Jak chcesz z niego wyjść, musisz dodawać po trochu stronę do katalogów i odczekać parę dni, tygodni, miesięcy.


(system) #4

lub lat, czytałem o takich co siedzieli 2 lata w filtrze.

Jednak jak piszę że nie ma strony nawet na dalszych pozycjach to pozostaje ban.


(Żelek) #5

Mam to samo co m@teo. Nie wiem w jaki sposób moje forum mogło wpaść w taki filtr. Ciekawe ile to potrwa... :frowning:


(m@teo) #6

wpisalem k550i.pl w googlach i znalazło wiec chyba nie ban


(Żelek) #7

Całe szczęście. Kiedyś też tak miałem ale po niecałym tygodniu wszystko wróciło do normy. Aż mi się wierzyć w to nie chce, że coś takiego się stało...Trzeba czekać, pozycjonować i czekać :slight_smile:


(system) #8

Prawdopodobnie wpadłeś w filtr przez SWL (system wymiany linków) który masz na swojej stronie (forum). Google ostro się zabrało do roboty i takie strony dostają filtr (ja siedzę w nim przez SWL już 4 miesiące).


(Żelek) #9

Czyli co??? Wywalić to linkme.pl??


(m@teo) #10

a jak wywale wsyztskie mozliwe SWL to szybciej wróce do googli?


(system) #11

Jeżeli nie pozycjonujesz w inny nie zalecany sposób przez google to możesz wywalić SWL i zgłosić stronę to ponownego rozpatrzenia (rozpatrzenie ponowne strony może trochę potrwać nawet do kilku miesięcy, jak będziesz miał szczęście to kilka dni).

Trzeba się też liczyć z tym że to właśnie dzięki SWL strona była tak wysoko w google...inaczej mówiąc to nie wiem czy to coś da w końcowym efekcie.