Nie mogę dostać się do katalogu na ftp

Jak w temacie. Mam serwer na ovh. Założyłem tam sobie testowe forum, które potem skasowałem. A raczej prawie skasowałem, bo pozostało jedno “drzewko” folderów i kilka plików w ostatnim z nich. I właśnie z tym folderem mam problem. Za ********** nie mogę ani go skasować, ani nawet do niego wejść. FileZilla wywala mi ciagle komunikat:

Polecenie:	CWD /.../.../.../.../.../...

Odpowiedź	250 Directory successfully changed.

Polecenie:	PASV

Odpowiedź	227 Entering Passive Mode (213,186,33,200,154,174)

Polecenie:	LIST -a

Odpowiedź	150 Here comes the directory listing.

Błąd:	Przekroczony czas oczekiwania na połączenie

Błąd:	Nie udało się otrzymać listy katalogów

Zmiana chmodów nic nie daje. Żeby było zabawniej, to na ftp przez stronę www, można wejść do tego katalogu i popatrzeć sobie na pliczki… :expressionless: Może ktoś pomóc jak ruszyć to draństwo?

Nie wiem jaka to Filezilla, ani czy to połączenie szyfrowane, ale jak szyfrowane to używaj Filezilli 3.0, bo ta nowa ma jakiś błąd.

Może faktycznie spróbuj innej wersji Filezilli, lub spróbuj wejść przez WinSCP albo TotalCmd i zobacz co tam jest i co we FZ zrobiłeś inaczej.

Podaj ogólne ustawienia.

A może posiadasz panel administracyjny z zarządzaniem plikami na serwerze i możesz je usunąć z poziomu panelu? (takie gdybanie;))

To niewiarygodne, ale faktycznie przez zwykły menadżer ftp w panelu admina udało się usunąć ten katalog bez żadnych problemów. Nie wiedziałem nawet, że na ovh taki mają. :slight_smile: Czyżby stosowali jakieś osobne zabezpieczenia dla zewnętrznych klientów ftp? Bo wątpię, żeby to była wina FilZilli. Próbowałem również usunąć przez FlashFXP i również bez rezultatu. Tak czy inaczej udało się i temat można zamknąć.

pzdr

Z

No ale jest przez SSL czy nie?