Witam! Od dłuższego czasu do pobierania używam Internet Download Managera (aktualnie wersja 6.05 Build 11 PL)
Ostatnio przy próbie pobrania pliku wyskoczył komunikat taki jak na screenie i nie wiem czemu nie mogę pobrać ,zawsze wyskakuje ten komunikat , tylko troszkę inny zmienia się ostatnia linijka na screenie np. jak próbuję pobrać coś z instalki.pl to pisze Nie moge odnaleźć serwera instalki.pl
Gdy pobieram przez przeglądarkę(FF) wszystko dobrze idzie. Instalowałem i usuwałem IDM kilka razy ale nic nie pomogło ;(
Jaki używasz system i czy optymalizowałeś system wyłączając niepotrzebne usługi? Jeżeli masz Vistę lub Windows 7 sprawdź czy masz uruchomioną tą usługę co na screene jeśli nie to włącz i restart. Powinno być dobrze. Swego czasu miałem wyłączoną ta usługę i mogłem zapomnieć o pobieraniu plików za pomocą IDM
Może powodować .A jaki masz firewall? Jak i to że masz modyfikowany system. Jest on zoptymalizowany żeby jak najlepiej chodził czyli ma powyłączane niepotrzebne usługi ,pousuwane niektóre komponenty systemu.
Co Ci szkodzi odinstalować na moment KIS i sprawdzić czy możesz pobrać pliki za pomocą IDM . Ja w podobny sposób metodą prób i błędów doszedłem do rozwiązania mojego problemu.