Nie mogę nic uruchomić na komputerze


(Dj@lo) #1

Witam, wczoraj zainstolowałem Windows XP PRO wszystkie sterowniki itd.

Dzisiaj zauważyłem problem, a więc nie mogę nic uruchomić :(.

Uruchamiam jakąś instalację ładuje się i potem znika, jestem pewien że to nie żaden virus , windows zainstolowałem wczoraj.

Proszę o pomoc


(djkamil09061991) #2

a zobacz czy w menedżerze urządzeń nie ma jakiś znaków zapytania


(Dj@lo) #3

Są dwa

Kontroler magistrali zarządzania systemem i Kontroler Uniwersalnej magistrali szeregowej (USB)

Znam się na komputerach ale nie wiem co one znaczą bo pierwszy raz je widzę :x

Daje jesczę log z HiJackThis

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2

Scan saved at 17:41:01, on 2009-06-03

Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)

Boot mode: Normal


Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\mscorsvw.exe

C:\PROGRA~1\Alice\ALICEE~1\app\pppoeservice.exe

D:\Programmi\Mozilla Firefox\firefox.exe

C:\Program Files\WinRAR\WinRAR.exe

C:\DOCUME~1\KINIU1~1\USTAWI~1\Temp\Rar$EX00.391\HijackThis.exe


O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe

O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [Java VM v6.9.3] C:\WINDOWS\System32\jdk-1_5_0_19-windows-i395-pp\jav.bat (User 'SYSTEM')

O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [Java VM v6.9.3] C:\WINDOWS\System32\jdk-1_5_0_19-windows-i395-pp\jav.bat (User 'Default user')

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{87993414-C035-4EBC-80AB-6E225D234A8B}: NameServer = 85.37.17.55 85.38.28.93

O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe

O23 - Service: PPPoE Service (PPPoEService) - Unknown owner - C:\PROGRA~1\Alice\ALICEE~1\app\pppoeservice.exe


--

End of file - 1451 bytes

(djkamil09061991) #4

spróbuj dać na to ppm i aktualizuj sterownik. jak nie pomoże to podaj model płyty głównej. oraz dla spokoju zainstaluj nowe stery od grafy inne niż teraz ponieważ czytałem że to też może powodować ten problem

A masz sp? ponieważ to może rozwiązać problem


(Dj@lo) #5

Aktualizowałem wszystkie sterowniki, a sp chciałem zainstalować ale nie moge, bo mi się instalatory wyłączają jak mówiłem :frowning:


(djkamil09061991) #6

a w trybie awaryjnym tez ci się instalator wyłącza?


(Dj@lo) #7

W trybie awaryjnym udało mi się włączyć instalator ale jak się instalował SP2 to wyskoczył jakiś błąd że klucz nie dobry:( Jak to możliwe !


(levisek82) #8

Dj@lo zapewne masz pirata XP SP2 sprawdza legalność systemu :stuck_out_tongue: [-X


(Dj@lo) #9

Mam go legalnie ale oto wyniki

Diagnostic Report (1.9.0006.1):


WGA Data-->

Validation Status: Blocked VLK (CO TO ZNACZY ?)

Validation Code: 3

Online Validation Code: N/A

Cached Validation Code: N/A

Windows Product Key: *****-*****-YXRKT-8TG6W-2B7Q8

Windows Product Key Hash: RVvFciZMdQfJLyDpZteolhaqicQ=

Windows Product ID: 55034-640-0000356-23592

Windows Product ID Type: 1

Windows License Type: Volume

Windows OS version: 5.1.2600.2.00010100.0.0.pro

ID: {8AF6864B-B018-4324-8AC7-0CE6F612A132}(1)

Is Admin: Yes

TestCab: 0x0

WGA Version: N/A, hr = 0x80070002

Signed By: N/A, hr = 0x80070002

Product Name: N/A

Architecture: N/A

Build lab: N/A

TTS Error: N/A

Validation Diagnostic: 025D1FF3-230-1_E2AD56EA-765-d003_E2AD56EA-766-0_E2AD56EA-134-80004005

Resolution Status: N/A

WgaER Data-->

ThreatID(s): N/A

Version: N/A

WGA Notifications Data-->

Cached Result: N/A, hr = 0x80070002

File Exists: No

Version: N/A, hr = 0x80070002

WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002

WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGA Notifications Data-->

Cached Result: N/A, hr = 0x80070002

Version: N/A, hr = 0x80070002

WGATray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGA Data-->

Office Status: 109 N/A

OGA Version: N/A, 0x80070002

Signed By: N/A, hr = 0x80070002

Office Diagnostics: B4D0AA8B-543-80070002_025D1FF3-230-1

Browser Data-->

Proxy settings: N/A

User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Win32)

Default Browser: D:\Programmi\Mozilla Firefox\firefox.exe

Download signed ActiveX controls: Prompt

Download unsigned ActiveX controls: Disabled

Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed

Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled

Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control:

Active scripting:

Script ActiveX controls marked as safe for scripting:

File Scan Data-->

Other data-->

Office Details: {8AF6864B-B018-4324-8AC7-0CE6F612A132}1.9.0006.15.1.2600.2.00010100.0.0.prox32*****-*****-*****-*****-2B7Q855034-640-0000356-235921S-1-5-21-1004336348-1343024091-839522115Packard Bell NECIMEDIA 6430American Megatrends Inc.V3.0320060123******.******+***EC1F398F0184C07604150415Środkowoeuropejski czas stand.(GMT+01:00)03109

Licensing Data-->

N/A

HWID Data-->

N/A

OEM Activation 1.0 Data-->

BIOS string matches: yes

Marker string from BIOS: 1E840:NEC Corporation|1C871:Packard Bell B.V|1C871:Packard Bell B.V|1E846:Packard Bell B.V|1E846:Packard Bell B.V|1E840:Packard Bell B.V

Marker string from OEMBIOS.DAT: N/A, hr = 0x80004005

OEM Activation 2.0 Data-->

N/A


(djkamil09061991) #10

to spróbuj sp3 hehe


(Dj@lo) #11

Też nie da rady ! Mówi że muszę mieć zainstalowany conajmiej SP2