Moje konto na FB jest przypisane do starego maila do którego już nie mam hasła
chciałem podmienić mail na taki do którego mam hasło ale wtedy trzeba podać stare hasło ale nie działa, że jest złe hasło
więc tam w Firefoxie gdzie są zapisane dane podejrzałem hasło i jest takie samo jako to które wpisuje i coś nie działa
ale jak wchodzę na FB to jestem normalnie zalogowany czyli w cookies jest prawdziwe hasło , inne niż to w zapamiętywaniu haseł… tylko czy da się to prawdziwe hasło w cookies jakoś podejrzeć?
Nie wiem, jak w Firefoxie, ale Chrome zapisuje w Menedżerze Haseł Google:
Menedżer haseł (google.com)
Mozilla czasem też nie ma konta i synchronizacji z chmurą?
Kiedyś dawno temu używałem Firefoxa 3.6 i 4. Była tam opcja Firefox Sync.
W cookies nie ma hasła, to by była głupota je tam zapisać…
Mozilla czasem też nie ma konta i synchronizacji z chmurą?
Opcjonalnie, nie ma musu mieć konto Moz://a.
No w ciastkach?? To proszenie się o kłopoty i wyciek hasła. @ESelU Nie rozumiem, nie masz już tej starej skrzynki E-Mail? Jeśli nie, to utrudnienie… Może jest reset w inny sposób…
no właśnie nie mam tej skrzynki… nawet pomoc techniczna WP mi nie pomogła w odzyskaniu hasła
nie wiem jak to jest że przy wejściu na FB automatycznie się loguję, mimo że w ciastkach nie ma hasła… nie wiem z czego FB na wejściu pobiera to hasło
Co ty właściwie chcesz zrobić? Zmienić hasło na FB czy zmienić konto e-mail na nim?
Chcę na FB zmienić e-mail na taki, do którego mam hasło… ale się nie da, bo przy zmianie e-mail trzeba potwierdzić hasło i pisze błędne hasło ale jestem zalogowany… czyli nikt mi nie zmienił hasła
Facebook nie prosi o hasło do maila, tylko do Facebooka.
Nie mam FB ale z ciekawości zajrzałem na strone i nie widze by przy dodaniu nowego konta email potrzeba było hasła do starego
https://www.facebook.com/help/162801153783275?helpref=faq_content.
P.S. Co do hasła do FB to przeciez się logujesz.
tak, ale chce być zalogowany tez na laptopie
a jak się próbuję zalaogować z laptopa to piszę że jakiś kod do powiedzenia został wysłany na mail (tego maila do którego nie mam już hasła) i bez tego kodu nie mogę się zalogować… a następnym krokiem będzie pewnie podanie hasła które nie działa
a jak mi Windows padnie i będę musiał reinstalować , to już nie będę na wejściu zalogowany na FB
Można próbować zabezpieczyć pliki cookies FB i przenieść na inny komputer:
IP sprawdza tylko PrestaShop.
Musiałbys sie upewnić czy dodanie nowego konta email do istniejacego nie powoduje ze staje się ono teraz głównym adresem e-mail Twojego konta na Facebooku. Co oznacza ze FB na nie będzie wysyłał wszystkie kody.
Tak w kazdym razie tu twierdzą ale ja nie mam FB więc musisz to sprawdzić u siebie.
https://www.howtogeek.com/737655/how-to-change-your-email-address-on-facebook/
Można też spróbować dodać numer telefonu. Chociaż pewnie trzeba będzie i tak podać ten kod przy dodawaniu. Ale można dla pewności sprawdzić.
FB nie pobiera hasła, tylko masz w pliku cookie numer sesji, która była autoryzowana wcześniej po stronie serwera FB i dlatego jesteś zalogowany.
Wygląda na to, że jedyną opcją odzyskania dostępu do konta jest dogadanie się z operatorem poczty e-mail.
Jeżeli jest nim WP.pl to masz przekichane - tam nie ma ludzi tylko boty jeżeli chodzi o support heh.
tak to konto na wp. nawet się dodzwoniłem i gość zapytał mnie jakie ustawiłem pytanie pomocnicze i datę urodzin, czyli to co sam moglem wpisać przy odzyskaniu hasła ale przy rejestracji konta podałem nie prawdziwą datę urodzin (nie pamiętam jaką) i teraz żałuję…