Nie moge ogl;adac filmow na stronie:(

czesc mam opere jako przgladarke i jak ktos mi daje linka do filmow ktore sa na jakiejs stronie internetowej to nie moge ich obejrzec taki komunikat sie pojawia CAN NOT CREATE DIRECTSHOW PLAYER. co sie dzieje??pomocy

masz Flash Player …?? http://www.dobreprogramy.com/index.php?dz=2&t=42&id=293

A próbowałeś wejść na na tą samą stronę przez IE ?

tak probowalem przez internet explorera tez sie nie chce otworzyc a nigdy nie mialem z tym problemu…qrdee nie mam pojecia co zrobic

Z tego co udało mi się wyczytać na innych forach, w takim przypadku pomogło odinstalowanie Windows Media Player i zainstalowanie nowego (najlepiej najnowszą 10).

Jeżeli chcemy oglądnąć filmik bezpośrednio ze strony www, to raczej rzecz nie tkwi w odtwarzaczu; obojętne czy WMP, czy inny…

Tak, jak sugeruje MaYsTeR - rzecz może tkwić we Flash Playerze (to na pewno warte sprawdzenia), albo też możesz mieć np. wyłączoną funkcję java script.

W Operze - Narzędzia -> Preferencje -> Multimedia -> włącz obsługę java script.

Poza tym w tym samym miejscu zwróć uwagę na obsługę wtyczek do Opery odpowiedzialnych za obsługę multimediów.

Jak już będziesz w multimediach - to kliknij Pomoc - tam masz opisane co i jak.

Oczywiście analogicznie sprawdzasz dostęp do java script w IE.

No i podstawowa sprawa (bo nie piszesz tego wprost), jak to się dzieje tylko na jednej stronie - to daj sobie spokój, widocznie stronka jest słabo kumata.

Jak na wszystkich innych możliwych, to istotnie jest to problem.

Mialem to samo , musisz zainstalowac windows media player 10 wtedy pojdzie :slight_smile: chociarz jak ja u siebie to zrobilem to nastepnym razem jak chcialem ogladnac filmik na stronce to znowu mialem to samo i od nowa musialem instalowac :slight_smile: