czesc mam opere jako przgladarke i jak ktos mi daje linka do filmow ktore sa na jakiejs stronie internetowej to nie moge ich obejrzec taki komunikat sie pojawia CAN NOT CREATE DIRECTSHOW PLAYER. co sie dzieje??pomocy
A próbowałeś wejść na na tą samą stronę przez IE ?
tak probowalem przez internet explorera tez sie nie chce otworzyc a nigdy nie mialem z tym problemu…qrdee nie mam pojecia co zrobic
Z tego co udało mi się wyczytać na innych forach, w takim przypadku pomogło odinstalowanie Windows Media Player i zainstalowanie nowego (najlepiej najnowszą 10).
Jeżeli chcemy oglądnąć filmik bezpośrednio ze strony www, to raczej rzecz nie tkwi w odtwarzaczu; obojętne czy WMP, czy inny…
Tak, jak sugeruje MaYsTeR - rzecz może tkwić we Flash Playerze (to na pewno warte sprawdzenia), albo też możesz mieć np. wyłączoną funkcję java script.
W Operze - Narzędzia -> Preferencje -> Multimedia -> włącz obsługę java script.
Poza tym w tym samym miejscu zwróć uwagę na obsługę wtyczek do Opery odpowiedzialnych za obsługę multimediów.
Jak już będziesz w multimediach - to kliknij Pomoc - tam masz opisane co i jak.
Oczywiście analogicznie sprawdzasz dostęp do java script w IE.
No i podstawowa sprawa (bo nie piszesz tego wprost), jak to się dzieje tylko na jednej stronie - to daj sobie spokój, widocznie stronka jest słabo kumata.
Jak na wszystkich innych możliwych, to istotnie jest to problem.
Mialem to samo , musisz zainstalowac windows media player 10 wtedy pojdzie chociarz jak ja u siebie to zrobilem to nastepnym razem jak chcialem ogladnac filmik na stronce to znowu mialem to samo i od nowa musialem instalowac