Nie mogę opróżnić kosza [xp]

Witam mam taki problem otóż robiłem porządek na dysku i nie mogę opróżnić kosza.

tak wygląda zawartość kosza przed próbą opróżnienia

zawartosc.jpg

a po wciśnięciu opróżnij kosz wyskakuje błąd

bladvl.jpg

Jak wcisnę ok te foldery znów się pojawiają w koszu po resecie systemu też nie działa co robić?

Spróbuj w trybie awaryjnym.

Masz vira w koszu :smiley: . Polecam curient dr.web powinno pomóc.

Nie curient tylko Cure It.

Spróbuj opróżnić CCleanerem.

Dopóki nie odzyskam stałego łącza to nie ściągnę. A skąd to się mogło wziąć? Miałem to na jednej z partycji. A nod 32 tego nie wykrywał jako wira. Przepraszam że tak późno odpisałem ale mam chwilowe kłopoty z netem

nod jest dziurawy jak skarpeta po pelgrzymce , Kaspersy by to wykrył

• jak odzyskasz net to ściągnij combofix (część syfu sam usunie) a log z combo wklej na forum to pozostałościami po tym bałaganie zajmą się fachowcy

Mój komputer << PPM na C:\ >> właściwości >> Narzędzia >> sprawdzanie błędów >> zaznacz automatycznie napraw , skanuj i próbuj odzyskać >> rozpocznij

potem próbuj usunąć

:slight_smile:

No to teraz kolega pojechał po bandzie … Nod dziurawy … to powiem tak, Kaspersky to w porównaniu do Noda dziura ale ozonowa ;]

Korzystałem EAV, korzystam teraz z ESS i jakoś nie mam problemów, miałem KAV/KIS i po 24 h musiałem robić format na 2 komputerach.

A co do usuwania plików z kosza. Polecam jak już ktoś napisał usunięcie w trybie awaryjnym, z kolei z używaniem ComboFixa to tak nie rozpędzałbym się. Jak kolega mareksolak wie, nieumiejętne posługiwanie się CF może doprowadzić do zgonu systemu ;]

igrek , proponuję zacząć od najprostszych metod, tryb awaryjny. Jak to nie pomoże wtedy zacznij działać z innymi metodami ;]

_tommy_ , system padnie przy niewłaściwym wpisie w pliku CFScript.txt i jak są zainfekowane pliki systemowe - ale takie gdybanie to jedynie wróżenie z fusów

Witam. Odzyskałem net. Więc teraz napiszę co i jak. Niestety próba usunięcia w trybie awaryjnym kończy się tym samym błędem. Ktoś wspomniał o próbie z ccleanerem niestety bezskutecznie. Combofixa nie używałem. Spróbuję tym cure it

powtarzam

Niestety bez skutku…

Może zadziała to

http://www.tech-recipes.com/rx/4316/win … cycle-bin/

Ale dotyczy to Win 7.Sposób działa,folder kosz tworzy się automatycznie, potwierdza to ten wątek

usuwa-pliki-bez-przenoszenia-kosza-t403344-15.html#p2586746

Ale tyczy się to Windows 7…

Niestety ten sposób także nie pomógł… Ręce opadają…

Spróbuj Unlockerem

Unlocker był programem którym to usuwałem z dysku bo nie mogłem osunąć

Co zrobiłeś ?Usunąłeś i stworzył się z tym dziadostwem ?

Spróbuj ten kosz usunąć Unlockerem.

Właśnie robię wszystko według instrukcji którą dałeś do windowsa 7 ten folder recycler usuwam unlockerem bo normalnie prawoklikiem usuń jest odmowa dostępu. I na nowo się pojawia