Jest to problem dość nietypowy - bo czasem się to uda a czasem nie. Po prostu kiedy chcę przeciągnąć jakąś ikonę na ten obszar to nic się nie dzieje.
Dodam, że jeżeli nie wyrównuję ikon do siatki, to mogę tam wszystko przeciągać. Wygląda na to, że “siatka” nie obejmuje tego fragmentu, chociaż jak już wcześniej napisałem - czasem mi się uda coś tam przeciągnąć.
Przedwczoraj instalowałem Windows 7 Pro 32 bit i z tego co pamiętam dzieje się to chyba od początku…
Spróbuj może np w TuneUp Utilities zmniejszyć odstęp pomiędzy ikonami ,bo może taskbar ma jakaś przestrzeń “roboczą”,a ten odstęp masz spory,i ikony już tam nie da się wcisnąć :?: :roll:
Zrobił byś jeszcze takiego samego screena tylko z naklikniętą ikoną,chodzi mi o to żeby zobaczyć ile jest podświetlenia.
Bez siatki mogę cały czas, z siatką jak mi się uda.
EDIT: Teraz dokładnie to zaobserwowałem, i nie jest tak, że “jak mi się uda”, tylko zawsze mogę przenosić ikony tam nawet z włączoną siatką jak była by nad nią jakaś inna. Czyli na screenie poniżej mógłbym przenieść na dół jakąś ikonę bo nad nimi znajdowały by się inne. Jakby nad nimi nic nie było - to nie mogę przenieść.
Pomogło już nawet na 106 (powiększenie ekranu 110%, wcześniej miałem 150%). Teraz mam troszeczkę (nie tak dużo jak wcześniej) niewykorzystanego obszaru po prawej, ale już nic nie zmniejszę bo razem z ikonkami zmniejszają się wszelkie okna.
Najwyżej spróbuję potem poprawić same ikonki w TuneUp Utilities, chyba, że są jeszcze jakieś darmowe programy do tego :?:
Tym mnie naprowadziłeś, zmieniłem sobie jednak IconVerticalSpacing na -1000, a IconSpacing zostawiłem domyślne - tak jest dobrze w rozdzielczości 1680x1050.