Nie moge ściągać plików po formacie

Witam!

Miałam robiony format i teraz nie mogę ściągać plików na żadnej przeglądarce. Próbowałam na firefoxie, explorerze i google chrome. Na żadnej się nie udaje dziś! Kiedy klikam “pobierz” ekran tak jakby się odświeża i nic się dalej nie dzieje. Na IE udało mi się przedwczoraj ściągnąć plik .jar, ale! Zapisał się w formacie .rar! Rozpakowałam go, ale w środku nie było żadnego pliku .jar . . . Może ktoś z Was wie jak mi pomóc? A ja po prostu nie mam czegoś zainstalowanego. . .

Mój system to vista home premium.

" Na IE udało mi się przedwczoraj ściągnąć plik .jar, ale! Zapisał się w formacie .rar! "

a to dobre, a tak na poważnie to zrób skan np. Malware Bytes Anti Malvare , spróbuj przestawić miejsce docelowe w przeglądarkach na na dysk d: (jak go masz)

.

Możliwe,że brakuje niektórych sterowników i brak np. Javy.

Dobre, dobre :slight_smile: Jak chcesz to spróbuję to zrobić jeszcze raz i zrobić zrzuty ekranu :slight_smile: A dysk d mam oczywiście.

eddie71: Ale jak zdobędę javę? Skoro nic nie mogę ściągnąć na laptopa? Chyba odwiozę laptopa tam gdzie był formatowany i niech to naprawią. To ich wina, że nie wszystkie sterowniki są. Ostatnio zapomnieli też jakiegoś sterownika zainstalować i np. nie mogłam słuchać muzyki przez słuchawki.

A tego rara jak rozpakujesz to nie będzie w nim pliku jar?

Do tego samego serwisu…jeszcze ci narobią większego bałaganu, lepiej omjać takich “fachowców” z daleka, wiem bo sam kiedyś oddałem kompa (3 miesiące czekania) do serwisu i wymienili wszytkie podzespoły z powodu…uwaga… z powodu usuniętej partycji systemowej czyli dysku C:, ale stery mi wgrali . :cry:

a co do javy to nie ma ona nic do pobierania plików #-o

Pozycja “zapisz jako typ” w oknie zapisywania pliku. Co tam wybierasz?

di-BTY6.gif

Żeby Firefox pytał gdzie zapisać każdy plik należy wybrać w Firefoksie “Firefox” - “Opcje” - “Opcje” - w oknie, które zostanie otwarte karta “Ogólne” - w części “Pobieranie” należy zaznaczyć “Pytaj, gdzie zapisać każdy plik”.

di-9I74.gif

di-URYZ.gif