Mam oto taki problem komputer widzi sieci bezprzewodowe ale nie może się połączyć komputer ma zintegrowaną kartę sieciową
płyta główna msi H61M-P31
lecz do odbierania WiFi potrzebuje karty WLAN TP LINK tl-WN721N dodatkowo dodam wersje Ver : 1.9
Do komputera jak i do karty dostałem płytki ze sterownikami ale nie posiadam sprawnego napędu więc szukałem sterowników w internecie na drugim komputerze zgrałem je na ten pierwszy więc nie mam pewność czy są najodpowiedniejsze.
System Windows 7 Ultimate 64bit
Jeśli potrzeba więcej informacji piszcie a od razu je wstawię proszę o jak najszybszą pomoc
Sprawdź czy router ma włączoną obsługę DHCP oraz czy w ustawieniach karty tp-link jest ustawiona opcja w IPv4 automatycznego pobierania adresu IP (w centrum sieci i udostępniania wejdź we właściwości karty).
Proszę zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.
Sprawdziłem ruter i to IPv4 wszystko jest tak jak mam być jeszcze jakieś pomysły?
Filtrowanie adresów jest wyłączone a ilość komputerów które mogą się podłączyć jest ustawione na 6 te pc który chce podłączyć będzie dopiero 3 dodam że równocześnie na 2 pozostałych kompach działa mi net więc problem jest raczej w komputerze ale nie wiem gdzie ;(
Już wszystko działa trochę głupi się przyznać ale internet nie chciał działać ponieważ zile zapamiętałem hasło i cały czas wpisałem je z błędem więc dziękuje za pomoc i za poświęcony czas pozdrawiam