Nie mogę się połączyć z siecią bezprzewodową Win 7


(X Samo Tix) #1

Witam

Mam oto taki problem komputer widzi sieci bezprzewodowe ale nie może się połączyć komputer ma zintegrowaną kartę sieciową

płyta główna msi H61M-P31

lecz do odbierania WiFi potrzebuje karty WLAN TP LINK tl-WN721N dodatkowo dodam wersje Ver : 1.9

Do komputera jak i do karty dostałem płytki ze sterownikami ale nie posiadam sprawnego napędu więc szukałem sterowników w internecie na drugim komputerze zgrałem je na ten pierwszy więc nie mam pewność czy są najodpowiedniejsze.

System Windows 7 Ultimate 64bit

Jeśli potrzeba więcej informacji piszcie a od razu je wstawię proszę o jak najszybszą pomoc


(pysiu) #2

http://www.skapiec.pl/site/cat/46/comp/618843 lista sklepów


(Vardas) #3

Do płyty głównej:

-chipset http://pl.msi.com/service/download/driver-14683.html

-karta sieciowa http://pl.msi.com/service/download/driver-2697.html

a tu sterowniki do karty TP-Link

http://www.tp-link.com.pl/support/downl … n=V1#tbl_a


(X Samo Tix) #4

Zainstalowałem te sterowniki co podałeś cały czas mam ten sam problem wykrywam sieci klikam połącz stara się połączyć ale się nie łączy

Jakieś pomysły?


(Vardas) #5

A próbujesz się podłączyć do swojej sieci czy jakiejś obcej? Są zabezpieczone hasłem?


(X Samo Tix) #6

Sieć jest moja w domu ma zabezpieczenie hasłem ale je znam ;]


(Vardas) #7

Sprawdź czy router ma włączoną obsługę DHCP oraz czy w ustawieniach karty tp-link jest ustawiona opcja w IPv4 automatycznego pobierania adresu IP (w centrum sieci i udostępniania wejdź we właściwości karty).


(Lubsztor) #8

Mi to wygląda na filtrowanie adresów MAC w routerze.


(Agatonster) #9

xSamoTix ,

Proszę zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.


(X Samo Tix) #10

Sprawdziłem ruter i to IPv4 wszystko jest tak jak mam być jeszcze jakieś pomysły?

Filtrowanie adresów jest wyłączone a ilość komputerów które mogą się podłączyć jest ustawione na 6 te pc który chce podłączyć będzie dopiero 3 dodam że równocześnie na 2 pozostałych kompach działa mi net więc problem jest raczej w komputerze ale nie wiem gdzie ;(


(Vardas) #11

A usuń hasło na chwile z sieci i zrestartuj router i kompa, spróbuj się połączyć. Ostatnie co mi przychodzi na myśl :?

A podpinałeś tą kartę tp-link pod inny komp? Sprawdź czy to karta nie powoduje problemu.


(X Samo Tix) #12

Już wszystko działa trochę głupi się przyznać ale internet nie chciał działać ponieważ zile zapamiętałem hasło i cały czas wpisałem je z błędem więc dziękuje za pomoc i za poświęcony czas pozdrawiam