Nie mogę się połączyć z siecią bezprzewodową

Witam, mam mały problem. Mianowicie robiłem formata na kompie siostry i po zainstalowaniu systemu chciałem podłączyć go pod sieć. Problem jest taki, że sieć jest bezprzewodowa a komputer siostry łączy się poprzez kartę TP-LINK TL-WN422G (karta sieciowa na usb). Wszystkie komputery w dom widzą sieć i łączą się bez problemu a tutaj po kilknięciu opcji wyszukaj sieć, nie pokazuje nic.

Przyznam szczerze, że nie znoszę ustawiać sieci więc jesli ktoś mógłby powiedzieć mi jak to zrobić krok po kroku to będę wdzięczny.

Grupa robocza kompa siostry jest taka sama jak na pozostałych komputerach

Miałem swego czasu podobny problem - rozwiązaniem było aktualizacja sterowników do Wi-Fi.

Możliwości są takie,albo stery,albo ustawienia karty,a inne sieci widzi? Podobny problem miałem z jakąś kartą na pci (chyba WT-2000 TurboG ale nie jestem pewien),jak sygnał z nadajnika nie był zbyt silny to też nie widziała sieci rozwiązaniem był przestawienie regionu w ustawieniach sterownika karty ,nie pamiętam jaki region ale skutkowało ,nie znam możliwości WN422G ale pokombinuj o ile sterownik ma taką możliwość.

Reinstalacja po raz 4 sterownika pomogła (WTF?!), dziwna sprawa ale net śmiga. Dzięki za odpisy :slight_smile:

Pozdrawiam i zdrowych spokojnych świąt!

Witam moze pisze w niewlasciwym temacie ale mam taki problem

Wczoraj od rana mialem problem z polaczeniem sei z netem .Zadzwonilem do tp na blekitna linie i gosciu mi pomogl mialem wylaczona karte sieciowa.Dzis mam problem z laptopem.Otoz laptop ma polaczyc sie z internetem bezprzewodowo przez wi-fi.Dzis znowu zadzwonilem na blekitna linie do tp (mam neostrade,modem livebox)babka powiedziala ze polaczenie laptop ma z liveboxem ale on zas nie ma polaczenia bezprzeewodowo z netem.Powiedziala mi ze cos w laptopie mam nie tak ze sie nie laczy z netem.Prosze o pomoc ![-o<

witam

mam mały problem kupiłem wi fi z tp-link (tl-wn321g) połącza się, ale neta nie mam a na drugim kompie smiga bez problem, ktoś jest w stanie pomóc z góry dzięki