Nie mogę udostępnić internetu ze swojego laptopa! Program Connectify

Hej. Mam Windows 10 i korzystam z przenośnego modemu Play i chcę zrobić z laptopa hotspot dla innych urządzeń, mam pełną wersję Connecttify Pro ale coś nie chce mi to funkcjonować.
Program odsyła mnie ciągle na jakąś stronę…

Wyskakuje błąd jaki widać na obrazku, odsyła mnie do strony Microsoft, a tam wita mnie komunikat, że taka poprawka już niedostępna.

Jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem?

W promocyjnej paczce (Giveaway: Connectify Hotspot MAX Lifetime for FREE :grin:) jest instalka w wersji 2019.

Może spróbuj zainstalować najnowszą Connectify Hotspot 2020.1.0.40115 ze strony domowej lub

A nie prościej (ewentualnie) skorzystać z systemowego hotspotu mobilnego?

Systemowe udostępnianie nie działa że trzeba dodatkowe programy instalować?

Systemowe to znaczy jak ja mam to zrobić?

Ode mnie jak połączę się z modemem w Windows 10, mogę swój mobilny internet dalej udostępnić, bez dodatkowych programów?

Kliknij PPM na Hotspot mobilny >> Przejdz do ustawień… i tam wszystko masz!

Czekaj, zaraz sprawdzę i dam znać

jak skonfigurować hotspot mobilny Windows 10
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=jak+skonfigurować+hotspot+mobilny+Windows+10

No ok, ale jak ja mam zrobić, żeby inne urządzenie łączyło się po podaniu hasła?

Nie chcę, żeby zaraz cały blok był pode mnie popięty.

Ok, na hotspocie działa, ale czy jest jakiś sposób, żeby ten hotspot włączał sie razem z autostarem?

A jakby tak wpisać w Google: hotspot mobilny Windows 10 autostart?
:mask:

Dostajesz gotowe odpowiedzi i nie czytasz…

Umknęło mi.

Sprawdzałam pierwsze porady z hotspotem w windows 10 przy autostarcie, na razie bez rezultatu.

Po co Ci ten autostart jest potrzebny na siłę?
Nie prościej:
a. uruchamiasz laptop (no bo i tak musisz go uruchomić)
b. klikasz 1 i 2 …i już - hotspot działa ( bo już jest skonfigurowany)

:mask:

Takie rzeczy to tylko na linuxie , bejbe :slight_smile: