Witam.
Nie mam pewności, czy piszę to w dobrym dziale, ale mam nadzieję, że tak.
No więc problem wygląda tak:
Chciałam sobie dziś pograć w TF2, więc odpaliłam steama, wszystko super. Chciałam ściągnąć aktualizacje, więc uruchomiłam pobieranie i odeszłam na chwilkę od laptopa. Wracam i patrzę, że nic się nie ściągnęło, pomimo dostępu do internetu, było napisane, że nie jest brak połączenia. Po jakiejś tam próbie się połączyłam, no i chciałam wznowić, ale zauważyłam, że ikonki stały się jakieś niebieskie i jedyne miejsce, gdzie mogłam przejść to były moje gry i przy wyborze, załóżmy zakładki “Sklep” i potem “Odkrywaj”, nie mogłam się tam dostać. Zamiast mnie przekierować, to powstały jakieś czarne prostokąty (?), gdzie nie przejechałam myszką. Jeśli chodzi o takie tematy, jestem kompletnie zielona. Gdzieś tam poszperałam w internecie i było napisane, że reinstall powinien pomóc. I właśnie tu pojawia się problem. Odinstalowałam, zainstalowałam, wszystko okay. Odpaliłam steama i wyskoczyło okienko do aktualizacji steama. Okay, czekam i czekam, no i nic. Nie chce się załączyć. Wchodzenie w folder steama i odpalanie za pomocą Steam.exe nie działa, jak w okienku kliknę “cancel” to nagle freeze i brak odpowiedzi. Restart laptopa nie działa, kolejny reinstall steama również. Nie wspomnę o tym, że połowy plików, które powinny być w folderze Steama, po prostu nie ma. Już nie wiem co mam robić
Pozdrawiam.