Nie moge uruchomic systemu xp sp3

Nie moge odpalic systemu windows.Podczas pracy zciágnolem jakis klucz i podczas rozpakowania go wylonczyl mi sie komputer i caly czas sie tylko restartuje.Mam Dell Dimension 3100cc windowsa xp w wersii angielskiej bios wydaje dzwiéki po wcisnieciu f8 moge wybrac system w jakim chcem odpalic komputer wybieram safe mode wtedy pojawia mi sie rzád napisow od gury do dolu scisi(1)disk(0)rdisc(0)partition(2)\WINDOWS\System32\Drivers\isapnp.sys i tak dalej do samego dolu czy wie ktos jak uruchomic system ?

Jaki klucz ?

Skąd ?

Do czego miał on służyć ?

raflocar , w języku polskim jeszcze nie zlikwidowano polskich liter typu, “ą”, “ę” itp., więc proszę je stosować.

Klucz mial byc do programu antywirusowego ktury zanalazl mi 7230 bledow.Dodam ze free program zainstalowalem 2h wczesniej a teraz nie pamietam nawet nazwy. Znalazlem ten program portable u kogos przez google wszystko zadzialalo po zeskanowaniu program niewymagal klucza ale sie zamykal i niewidzialem co naprawil i ile blendow wiec chcialem widziec co program robi.Szukajac klucza do tego programu w googlach byly nizej linki a w jednym jest napisane Klucz i po chwili klikajac na link od razu zaczyna sie zciagac aplikacja za jakas chwile jest napisane run wcisnolem ok i komp sie ciagle restartuje.Teraz jak przeszukuje google z linkiem Klucz do nie moge znalezc tej nazwy linku KLUCZ.Wiem pospieszylem sie z instalacja aplikacji kturej nieprzeczytalem przed instalacja a to wszystko w jedna minute.

Dodane 25.02.2010 (Cz) 14:44

Do Moderatora…

Przepraszam za pisownie w angielskim xp i Poprosze o szybka porade kozystania z klawiaturki za co od razu Dziekuje.

Raflocar.

Dodane 25.02.2010 (Cz) 15:52

Dodam jeszcze to co wyczytalem w postach blad ktury wyswietla to

*** STOP: 0x0000000A (0x00000000,0x0000001c,0x00000001,0x804FB03c)

Dodane 01.03.2010 (Pn) 2:49

Znalazlem link ktury jak mysle narobil mi biedy w kompie . Aplikacja zciága sie automatycznie a ja já zatwierdzilem nieznam sie zbytnio i niewykluczam awarii komputera.oto link . parmadili.skf.org.pl/Lingwistyka/kurs_q_klucz.doc . jezeli jest ktos kto sié na tym zna prosze o pomoc …