Skonfigurowałem połączenie wi-fi przez router linksys. Internet śmiga jak należy, jednak nie mogę ustawić hasła zabezpieczającego sieć. Przy wyborze WPA2 Personal automatycznie zmienia na “Disabled”. Gdy włączyło się WPA2 Personal przy dwóch próbach i mogłem wpisać moje hasło, to niestety przy zapisywaniu rozłączało połączenie i router przestał być widoczny w Sieci. Konieczny był reset routera do ustawień fabrycznych. Czy istnieje jakiś inny sposób ustawienia hasła sieci wi-fi?
Router jest własnością twoją czy dostawcy internetu? Jeśli dostawcy, być może blokuje ustawienia. Jeśli twój, to może być jakiś błąd w oprogramowaniu i może pomóc aktualizacja. Jak nic nie pomoże, a router jest na gwarancji, oddaj go do serwisu.
Router: Linksys WRT54G2 V1. Jest pożyczony. Nie jest własnością dostawcy. Kabel sieciowy jest przeciągnięty od sąsiada, który udostępnia Internet. Bezpośrednio jest podłączony do routera. Próbowałem zrobić upgrade firmware, ale niestety kończy się fiaskiem po chwili od startu.