Używam już Windows 10 od jakiegoś czasu, ale dopiero dziś zauważyłem ten drobny błąd w nazwie folderu Dokumenty. Nazwa folderu nie jest w jednej linii, wygląda to tak jak na zdjęciu. Ostatnia litera, czyli „y” jest pod spodem a powinna być w jednym ciągu liter.
Sprawdzałem na innym laptopie i tam jest ok.
Rozciągnięcie okienka w pionie lub poziomie nic nie daje.
Niby drobiazg ale nie wiem jak to naprawić…
osobiście nie widzę problemu to tylko zawijanie długich wyrazów
Ale jak Ci to przeszkadza, możesz zawsze wcisnąć Ctrl i rolką myszy zwiększyć rozmiar ikon aż się wyraz zmieści.
Nie jest to błąd. Jest tak bo czcionka którą używa windows ma różną szerokość znaków. A obszar pod ikonką ma swoje ograniczenia.
To ma związek z poziomym i pionowym odstępem między ikonami. Domyślnie w Windows wynosi on bodajże 43 piksele w pionie i w poziomie. W Win7 i starszych można to było ustawiać, w Win8 i nowszych już nie i trzeba do tego zewnętrznego programu (albo grzebać w rejestrze).
Warto wyłączyć; wyrównaj ikony według siatki i nieco zwiększyć odległości jedna od drugiej.
I to jest rozwiązanie, które działa, dzięki.
Pomaga również ustawienie opcji Widok - Duże ikony ale trzeba się przyzwyczaić do większych rozmiarów ikon.
Pewnie w rejestrze można wymusić mniejszy rozmiar fontu.
Jakby najnowszy Windows 10 nie miał panelu dostosowania kolorów i wielkości jak ten w np. XP (być może nawet od 95).
Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.