Nie mogę usunąć pozostałości

Zainstalowałem Windows 11 z opcją 24H2 Część tej zawartości usunąłem a samej nazwy za nic nie idzie.

Jakie pozkstalosci? Opisz to bardziej.

@blumberplumber Sprawdzasz to co piszesz?
Ostatnio piszesz z wieloma błędami, poprzestawianymi literkami.
Sorki za wtręt nie na temat.
@jozef47 Czego nie możesz usunąć?
Nazwy?

Przecież to proste, jeżeli jest katalog to w katalogu są jeszcze inne podkatalogi itd. To tylko tyle. Wyczytałem że po paru dniach Windows.old można usunąć! Dzięki za podpowiedzi.

Dziękuję za kontakt, a co dotyczy problemu to usunięcie pozostałości po uaktualnieniu Windows 11 23H2 do wersji 24H2. Po instalacji został utworzony Window.old i zawartość tego katalogu usunąłem za pomocą opcji systemowych a to cudo pozostało, co prawda nie jest to wielki problem ale pozostałości mnie drażnią :blush: Pozdrawiam…

Microsoft twierdzi że zna problem.

Nie trzeba było od razu napisać, że chodziło o folder Windows.old…

Zgadzam się tylko przyjacielu mnie już minął 77 rok życia i tak powoli coś nie coś umyka uwadze…Pozdrawiam.

@cyngiel_1 Eh, to pisanie na tel. Wada wzroku, śliski jak lód ekran i ci się postuka nie tak, jak trzeba. Na forum niezawsze działa autokorekta…

U mnie po ostatniej zbiorczej aktualizacji problem sam się rozwiązał. W oczyszczaniu dysku nie ma pozycji 8,63GB. Był to bug
Nie przybyło osiem i pół giga wolnej przestrzeni na partycji systemowej, wręcz przeciwnie po aktualizacji Windows się rozrósł o kolejne ładne parę giga.

Wszystko OK, tylko po prostu nie jasno się wyraziłeś i stąd nie było wiadomo o co dokładnie ci chodziło:)
Fajnie, że zaglądasz i udzielasz się na forum!
Pozdrawiam.

@jozef47 oo, stare konto idzysmane? 100 lat i zdrowia!

Powiem szanownym kolegom, że jest dziwna sprawa z usunięciem tego cudu jakim jest Windows.old, bo to samo robiłem u kolegi i co zaobserwowałem że na Windows Home który posiada kolega elegancko usuwa cały katalog Windows.old a w Windows Pro usuwa tylko zawartość katalogu, sama nazwa pozostaje i kaplica !!

Spróbuj usunąć w trybie awaryjnym, jeśli zależy ci na usunięciu tego pustego katalogu.
Możliwe też, że wymaga wyższych uprawnień…

Ściągnij i usuniesz tym programem Dism++x64
https://portable.info.pl/dism-portable/

Uruchom Oczyszczanie dysku jako administrator, zaznacz:

• Windows Update - Oczyszczanie
  • Poprzednie wersje systemu Windows

Zatwierdź przyciskiem OK i poczekaj aż narzędzie zakończy działanie. Katalog Windows.old powinien zniknąć z dysku systemowego.

Dzięki będę testował, O efektach poinformuję.