Nie mogę wejść na żaden serwer w grach

Witam mój problem wygląda następująco gdy próbuje wejść na serwer nie mogę żaden nie wyświetla się jako dostępny próbowałem nie raz odblokować porty ale to też nic nie dało problem nie występuje tylko w paru grach np. CS:GO, roblox. I tylko w tych grach mogę normalnie połączyć się z online, problem mnie bardzo irytuje bo muszę używać vpnów żeby wejść na jakikolwiek serwer np w MTA i jest to uciążliwe ponieważ co około 2-3 minuty traci połączenie, bardzo proszę o pomoc.

jeżeli zła kategoria to bardzo przepraszam ale nie wiedziałem gdzie napisać

Hm… a nie masz moze przypadkiem jakieś sieci osiedlowej? W dawnych latach, kiedy jeszcze grałem online. Część gier blokowała ip z multikontami, najczęściej właśnie takie sieci.

Jeżeli nie to jest problemem, to możliwe, że dostawca internetu Ci gry poblokował, skoro masowy VPN działa… Taką sytuacje miałem lata temu z shardem UO Kkaina Cienia, który był na serwerze konkurencyjnego dostawcy. :wink:

dokładnie mam sieć osiedlową, ale to raczej nie przez to bo to gra nie blokuje akurat ip z multikont. Wydaję mi się że tu jednak problem jest po stronie tych portów, mam jeszcze 2 internet ale na nim jest duży ping w grach.

i na tym internecie działa wszystko normalnie nie mam pojęcia co mam zrobić.