Nie mogę wybudzić kompa ze stanu uśpienia

Mam problem polegający na tym, że przy wstrzymaniu systemu następuje zwiecha. Monitor się wyłącza, jednostka centralna chodzi jakby normalnie i komp nie daje się przebudzić. Nie ma reakcji na ruch myszką czy wciskanie klawiszy. Pozostaje jedynie twardy reset. Mam Win XP z drugim servispakiem. Problem ten występuje od samego początku posiadania przeze mnie komputera.

Format i przeinstalowanie windowsa robiłeś kiedyś?? Bardzo dziwna sprawa może jakiś błąd w rejestrze lub ustawieniach. Loga byś dał??

Od kupna kompa (ok rok temu) nie robiłem formatu ani nie robiłem reinstalki wina. Problem występuje od samego początku, ale dopiero teraz postanowiłem się za to wziąć.

Ja bym polecal zainstalowanie nowych/najnowszych sterownikow do chipsetu plyty glownej.

miałem to samo jak miałem XP - po wstrzymaniu zawiecha i pomaga tylko reset; :mrgreen:

Nie udało mi się tego wyleczyć - przestałem korzystać z uśpienia :mrgreen: tym bardziej ze różnica w starcie systemu “od początku” i z uśpienia nie jest wielka :smiley:

No ja też przestałem z tego korzystać, ale teraz chciałbym jednak zacząć :stuck_out_tongue:

A co do różnicy w starcie systemu “od początku” i z uśpienia to jest ona przecież wyraźna w dodatku nie zużywa tyle energii co normalne odpalenie kompa.

Zainstalowałem nowe sterowniki do płyty głównej i dalej lipa :frowning:

Ludzie Pomocy!

Nikt nie ma pojęcia jak rozwiązać ten problem?!

U mnie też jednostka chodzi itak dalej, ale jak przytrzymam dłużej Wake up to się obudzi