Nie mogę wysyłać plików do różnych serwisów (YouTube, Rapid)


(Cr4vens) #1

Witam

Od pewnego czasu nie mogę wysyłać plików poprzez popularne serwisy takie jak: YouTube, RapidShare. (chodzi tylko o wysyłanie).

Wszędzie dostaję informację o błędach. Pewnie to problem mojego połączenia, ale czy jest szansa, żeby to się zmieniło aa więc co może być przyczyną?? Dopiszę, że plik wcale nie zaczyna nawet się wysyłać.


(prz3m3k84) #2

http://www.speedtest.pl/ Sprawdź tutaj prędkość swojego łącza. Zwróć uwagę, gdy dojdzie do testu upload. Jeśli test uploadu nie ruszy, tzn. że masz coś z netem.


(Ssoske) #3
  • Twoja zapora może blokować połączenia z niektórymi serwerami, wyłącz ją i zobacz czy problem będzie się powtarzał

  • Może to kwestia jakiegoś syfu na kompie, przeskanuj go antywirusem i antyspaware

  • sprawdź połączenie na speed test jak radził prz3m3k84, jeśli uploud będzie bardzo niski skontaktuj się ze swoim dostawcą internetu, problem może tkwić w jego infrastrukturze

Pozdrawiam


(Cr4vens) #4
  • Po zawieszeniu firewalla nadal nic, przez chwilę szło, udało się wysłać około 4 MB a potem padło.

  • 621402159.png

  • Nie sądzę, żebym miał jakis syf w kompie, ale przeskanuję dysk

*Używam NOD 32 + Outpost Firewall Professional


(Karas 11 12) #5

Mam ten sam problem... Macie jakies pomysły??

-- Dodane 08.12.2010 (Śr) 14:52 --

Mam ten sam problem... Macie jakies pomysły??


(greh) #6

Craven , możesz miec za wolny upload, a chcesz wrzucić za duży plik naraz, choć serwer to obsługuje, ale łącze Twoje nie wydala.

Gesemu , załóż swój temat, no chyba, że masz też łącze z Telekomunikacji Kolejowej o tej same prędkości i jesteś z tej samej lokalizacji.


(Karas 11 12) #7

http://forum.dobreprogramy.pl/neostrada-lagi-problemy-rozlaczanie-t425042.html#p2705437 proszę!