Nie mogę wysyłać poczty z Windows Live


(system) #1

Jak w temacie. Widziałem na forum podobny wątek, ale nie dotyczył poczty o2.

Oto moja konfiguracja:

Pocztę przychodzącą obsługuje serwer POP3

Poczta przychodząca: pop3.o2.pl

Poczta wychodząca: smtp.o2.pl

capturerea.jpg

captureoti.jpg

Błąd:

Łączenie z serwerem nie powiodło się.


Temat 'dobre_programy'

Serwer: 'smtp.o2.pl'

Identyfikator błędu w programie Poczta usługi Windows Live: 0x800CCC0E

Protokół: SMTP

Port: 465

Zabezpieczenie (SSL): Nie

Błąd łączy: 10060

(Chillout) #2

Po zaznaczaj "Ten serwer wymaga bezpiecznego połączenia (SSL) w obu przypadkach.

Wpisz te porty:


(Szymon Kumorek) #3

Mam wrażenie że to jest źle. Spróbuj w obu przypadkach (wys. i odb.) wpisać

poczta.o2.pl

Zdaje się że kiedys też miałem taki problem xD pozdrawiam


(Le_mar) #4

http://pomoc.o2.pl/poczta/programy/index.html

-- Dodane 10 maja 2009, 09:17 --

http://pomoc.o2.pl/poczta/programy/index.html

-- Dodane 10 maja 2009, 09:17 --

http://pomoc.o2.pl/poczta/programy/index.html


(system) #5

Ok, ustawiłem wszystko tak jak mówicie, i teraz:

Nie można wysłać lub odebrać wiadomości na koncie O2 (traktor93). Twój serwer nieoczekiwanie zakończył połączenie. Mogło być to spowodowane: nieprawidłową konfiguracją serwera, problemami z siecią lub długim okresem nieaktywności.


Serwer: 'poczta.o2.pl'

Identyfikator błędu w programie Poczta usługi Windows Live: 0x800CCC0F

Protokół: POP3

Port: 995

Zabezpieczenie (SSL): Nie

(Musak28) #6

A próbowałeś już z włączeniem/wyłączeniem bezpiecznego połączenia (SSL)? Bo widzę, że masz wyłączone. Niektóre serwery wymagają tego :wink:


(system) #7

Ehh, w POP3 miał być port 110 :stuck_out_tongue:

Dzięki za pomoc ;]