Nie mogę wysyłać wiadomości mailowych


(Shark13) #1

Witam. Nie mogę wysyłać ze swojego komputera wiadomości mailowych. Używam Poczty programu Windows. Konto pocztowe mam założone na onet.pl i co dziwne po wejściu na stronę www.onet.pl i dalej na Pocztę, po zalogowaniu się nie mam problemu z wysyłaniem maili. Używając natomiast programu Windows Mail nie mam takiej możliwości - wyskakuje mi zawsze błąd. Odbieranie poczty za to działa. Dodam, że kilkakrotnie sprawdzałem we właściwościach konta ustawienia i wydają się w porządku - takie same mam w pracy na innym komputerze i wszystko tam bezproblemowo działa. Kilkukrotne usunięcie i ponowne dodanie konta w programie Windows Mail także nic nie pomaga. Korzystam z sieci sąsiedzkiej w bloku, mam Vistę. W związku z tym proszę o rady, co mam zrobić by wysyłanie poczty mi zadziałało. Z góry dziękuję za pomoc.


(Danielm86) #2

źle skonfigurowany klient poczty a dokładnie serwer smtp.

sprawdz czy serwer poczty wychodzącej to smtp.poczta.onet.pl i port 25

Odhacz bezpieczne połączenie. Wpisz poprawnie nazwę uzytkownika i hasło


(Shark13) #3

Wszystko właśnie tak mam skonfigurowane: serwer poczty wychodzącej to smtp.poczta.onet.pl i port 25. Dlatego nie wiem co jest jeszcze nie tak.


(marcin82) #4

Tutaj jest podobny temat:

http://forum.pcformat.pl/showthread.php?tid=113074

Ale raczej nic więcej się nie dowiemy. W ostateczności można zmienić klienta poczty, np. Mozille Thunderbird.


(Shark13) #5

Zmieniłem na Microsoft Office Outlook i jest ten san problem. Więc chyba nie tędy droga. Może problem z wysyłaniem maili wynika z tego, że należę do sąsiedzkiej sieci internetowej i mój komputer jest "za serwerem" ?


(marcin82) #6

Też jestem za routerem, w sieci LAN i nie mam problemu z obsługo m.in. Interii i Tlenu. A z kontem Onetu też miałem problemy i po prostu wyrejestrowałem i nie używam.


(system) #7

Zróbcie tak jak na poniższym obrazku i ma grać .....

64342325.th.jpg

W zakładce "Zaawansowane" NIE zaznaczajcie opcji nr.1 i 2.(LIcząc od góry) Jeśli chodzi o pocztę onet.pl


(Shark13) #8

A niestety dalej nie gra....


(Danielm86) #9

Podaj jeszcze jakiego używasz firewalla i antywirusa.


(Shark13) #10

Mam włączoną zaporę systemy Windows, a także najnowszego Nortona Antywirusa.


(system) #11

Trudno mi powiedzieć co jest u innych nie tak jak ma być....

Poprostu podałem swoją konfigurację w Viście na onet.pl i u mnie to działa

szczególnie jeśli odpisuję sprzedającemu na Allegro....


(Shark13) #12

Ja też na drugim kompie mam identyczne ustawienia i tam jest o.k. Z tą różnicą że tu mam Vistę a tam XPeka. Dzięki za dobre chęci.


(Borysbors) #13

Ściągnij listonosza od onetu slaby jest ale zobacz moze bedzie dzialal :slight_smile:

-- Dodane 06.07.2009 (Pn) 19:57 --

Sprobuj tez bez zapory i sproboj wylaczyc ochrone poczty w antywirusie.

Jeszcze zobacz Mozilla Thunderbird.


(Shark13) #14

Założyłem konto na Wirtualnej Polsce i przy takich samych ustawieniach wszysko zadziałało. Dziękuję wszystkim za pomoc.