Rozpakuj gdzieś archiwum ZIP a następnie kliknij prawym klawiszem myszy na plik z rozszerzeniem INF (prnhp001.Inf) i jak pokaże się menu kontekstowe to wybierz Zainstaluj.
Można jeszcze inaczej : w Menu Start kliknij “Urządzenia i drukarki” , w oknie górne menu “Dodaj drukakę” , w nowym oknie “Dodaj drukarkę lokalną” , wybierz port i przycisk “Dalej” , w nowym oknie “Z dysku” i przycisk “Przeglądaj” - musisz znaleźć i wskazać plik INF.
P.S. plik archiwum ze sterownikiem ma nazwę “hp-lj-1100-Win7-amd64.zip” ?
“hp-lj-1100-Win7-ia64” po rozpakowaniu , ściągnąłem na procesor Intel jaki posiadam. Jeżeli na procesor AMD bym ściągnął to koniec nazwy “…amd64”
Mimo wszystko z opcji dodaj drukarkę , też nie działa. Nie może znależć tego pliku. ?Chociaż go zaznaczam tam gdzie rozpakowałem.
A poza tym nie mam takiego pliku INF
Człowieku! IA64 to Intel Architecture 64 - procesory stosowane wyłącznie w serwerach (Itanium, Itanium 2), w naszych PCtach archtektura 64 bitowa nazwana została AMD64 (również dla procesorów Intela np Core, Xeon itd) ponieważ to właśnie AMD jako pierwszy ją zastosował. Używasz niewłaściwych sterowników.
Stens1950 , poproszę więc jeszcze jednego bezpośredniego linka , do sterowników na mojego Windows 7 Ultimate SP1 , 64bit , procesor Intel.
Z góry dziękuję , bo troszkę się już pogubiłem.
Udało mi się z tą metodą. Ściągnąłem jednak te stery z końcówką “… amd64.zip” Podczas instalacji : wybrałem dodaj lokalną drukarkę> wybrałem istniejący już port drukarki > potem wyskoczyła lista i zaznaczyłem laser jet 1100(MS) i instalacja w sumie OK.
Tylko zastanawia mnie , ikona tej zainstalowanej drukarki po instalacji , w menu start , drukarki. Jest inna niż tą którą posiadam. Podejrzewam że żle wybrałem z listy. Moja drukarka ( czytając z naklejki znamionowej ) to : HP11311 CHINDEN BLVD.
Mam taką samą drukarkę. Po podłączeniu jej do laptopa z Windows7 64 bit drukarka automatycznie instaluje swój program wraz ze sterownikami.
Tylko trzeba pamiętać, aby w usługach był włączony “Bufor wydruku”
Być może , u mnie jest tak samo … Tylko jak już wcześniej wspomniałem w swoich postach , iż drukarkę mam w innym miejscu. A potrzebuję zainstalować sterowniki w laptopie. A potem tylko podłączyć do drukarki. Nie mam tam internetu. Ot cała moja historia.