Nie mogę zainstalować sterowników od dźwięku


(K Rrr) #1

Witam mam nietypowy problem z DŹWIĘKIEM :frowning: Nikt nie potrafi mi właściwie pomoc .

Pożyczyłem od kolegi komputer bo mój się zepsuł przemieniłem tylko dysk i wszytko grało . "NIBY"

Windows sam zainstalował wszystkie ster , ale po jakimś czasie włączyłem Muzę , okazało się ze nie ma dźwięku " WINDOWS NIE ZAINSTALOWAŁ DOBRZE STERÓW OD DŹWIĘKU" poszukiwałem bo necie sterowników szukałem w działach rożnych tematów ale nikt nie miał takiego .. zrobiłem formata dosłownie wszytko i nic..:frowning:

PROBLEM POLEGA NA TYM , że podczas instalacji sterowników od dźwięku wyskakuję błąd

Przy instalacji tych strów co kiedyś instalowałem było wszystko okey ale teraz wyskakuje mi coś takiego:

Our audio chip provides multi-speakers surround and realistic sound effects

Due to the fact that your computer is not equipped with your audio chip,

you can not avail yourself of these advanced freatures.

For more information, please contact your computer dealer

C-Media Electronic Inc

Website: http://www.cmedia.com.tw

W Menażerze urządzeń wszytko gra zadnych znaków zapytania wiec co robic?

Inf o komp.

-Nazwa płyty głównej ASRock P4VM800

-DZWIĘK ZINTEGROWANY Z PŁYTĄ GŁÓWNA

  • WINDOWS XP sp2

-Typ magistrali Intel NetBurst

PROSZĘ O POMOC


(Frog) #2

KenDix , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(mysz 1) #3

Filename: C-Media_XP64_XP_2K_ME_98(AC97Integrate003).zip

Size: 25.16MB

ftp://europe.asrock.com/drivers/VIA/Aud ... tegrate003.zip

ftp://174.142.97.10/drivers/VIA/Audio/C ... tegrate003.zip


(Magik) #4

Próbowałeś ze strony producenta ?

http://www.asrock.com/MB/download.asp?Model=P4VM800 - zakładka "C-Media audio driver ver:AC97Integrate003"


(K Rrr) #5

Próbowałem kilka krotnie sciągałem z róznych źródeł ale nic nadal ten sam komunikat nie mam już pojęcia co może być tego winą ...;/


(mysz 1) #6

Chipset :4in1_XP_2K_ME_98(4.56).zip

ftp://europe.asrock.com/drivers/VIA/4in ... ME_98(4.56.zip

Instalacja :

1.Chipset

2.Dźwięk


(K Rrr) #7

Zrobiłem ... Nadal to samo ... Wszystkiego już chyba próbowałem i dzięki , że chociaż staracie mi sie pomoc ..


(mysz 1) #8

Sprawdź : panel sterowania / opcja dźwięku ,czy dobrze jest ustawiona karta dźwiękowa .


(Agatonster) #9

KenDix ,

Proszę poprawić pisownię w tytule tematu. W celu edycji swojego posta proszę skorzystać z przycisku Edytuj przy poście otwierającym temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(K Rrr) #10

Właśnie Gdy wchodzę , w panel sterownia Dźwięki i urządzenia audio to nic nie można zrobić .. Ww napisałem , ze są złe sterowniki wgrane .. dlatego nie ma żadnych opcji brak włączenia dźwięku ... Nawet REGULATORA nie ma na pasku zdań . . Po prostu nie wykrywa sterowników..


(Maxnerwus) #11

Skoro nie ma żadnych znaków zapytania czy wykrzykników w "Menedżerze urządzeń" to sprawdź w BIOS czy może jest tam wyłączona karta (Sound-disabled)