Witam temat jest związany z problemem zainstalowania sterowników na laptopie z system xp sp3. Delphi kabel do diagnostyki, zainstalowałem nowszy software 2015r3a i próbuje zainstalować nowsze sterowniki do głowicy diagnostycznej i system nie może wykryć sterowników po mimo podania własnej lokalizacji i folderu z sterownikami. Na poprzednim laptopie miałem 2014r2 i głowica działała bez problemu na bluetooth, laptop się popsuł i nie opłaca się naprawiać, próbowałem też na sofcie 2014r2 i dzieje się to samo, system świeżo postawiony, net frameworki wgrane directx wgrany, flash player, adobe reader itp wgrane. Miałem na chwilę laptopa z windows 7 wgrałem soft 2015r3 podłączyłem kabel i sam windows zainstalował sterowniki portu com ale nie do końca na pamięci masowej wyskakiwał błąd w menadżer urządzeń wykrzyknik zółty, podałem ręcznie lokalizacje sterowników od programu nic to nie dało. Nie znaleziono plików po mimo sterowników portu com program nadal nie widział kabla podłączonego do pc. Już nie wiem co mogę więcej zrobić, proszę o pomoc.Pozdrawiam
Wyłącz (albo nawet odinstaluj) antywirusa.
Nie mam antywirusa, tu kreator instalacji sterowników nie widzi tak jak by jakiegoś pliku brakowało, uruchomiłem zepsutego laptopa i głowicę po kablu widzi i z autami się łączy. Nie chcę kombinować z nowszą wersją delphi na działającym laptopie z delphi, bo zostanę bez diagnostyki do różnych aut