Nie mogę zainstalować windows'a

Chciałem zainstalować windowsa xp professional i nie mogę.

Z początku jest wszystko dobrze ale gdy sterowniki sie załadują(chodzi mi o te napisy które wyskakują odrazu po włożeniu płyty)wyskakuje mi taki błąd:

*** STOP: 0x0000007B (0xF7A57524,0x0000034,0x00000000,0x00000000)

niewiem co zrobić

PROSZĘ POMÓŻCIE

za wszelką pomoc z góry dziękuję.

Przeczytaj uważnie

Jak rozwiązać problem z komunikatami o błędach „Stop 0x0000007B” w systemie Windows XP

nie pomogło,wyskakuje mi też komunikat że nie wykryto dysku twardego,BIOS go nie widzi,nie mam żadnych płyt do komputera,jest to laptop.

Czekam na inne propozycje.

Do laptopów musisz posiadać drivery bo inaczej nie uda ci się zainstalować.

Jak nie posiadasz płyty to wejdź na stronę producenta laptopa i ściągnij wszystkie drivery do laptopa.

Ładuj sterowniki przed rozpoczęciem instalacji systemu.

laptop jest firmy HP,jest w nim zainstalowany system Windows xp home,ale po holenendersku a ja chciałbym zainstalować xp professional polskiego(kupiony w polsce)obecnie są na tym kompie wszystkie sterowniki,a jeśli pobiore sterowniki to musze je nagrać na płytę?

Ściągnij stery do dysku twardego.

ściagnołem i zainstalowałem ale nic nie pomogło.

Są jakieś inne pomysły?

Sterowniki do dysku musisz zainstalować nie na Windowsie, który masz w komputerze, ale zintegrować z płytą Windowsa, którego chcesz wrzucić na komputer.

Jak to zrobić? Użyj nLite - jest magicznie łatwy w użyciu jeśli się czyta to co jest napisane na ekranie.

Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś znalazł mi sterowniki do mojego dysku,mój komputer to HP Pavilion dv5000,

Złączono Posta : 23.07.2007 (Pon) 16:46

niewiem jakim cudem ale udało mi się zainstalować windowsa,teraz mam inny problem:nie mogę znależć następujących sterowników:

1.sterownik funkcji microsoft UAA dla standardu High Definition Audio-Conexant Waikiki

2.Urządzenie modemowe na magistrali High Definition Audio

proszę o pomoc,szukałem i nic nie znalazłem