Tak jak w temacie. Posiadam Samsunga S5 z oficjalnej polskiej dystrybucji. Kupiony legalnie. W telefonie uruchomiony jest Android 4.4.2. Problem w tym, że w żaden sposób nie mogę zaktualizować go do 5.0. Próbuje samym telefonem jak i przez Kies. Przy każdej próbie dostaję informację, że posiadam aktualną wersję oprogramowania. Czy Android 5 nie jest jeszcze dostępny? Czy problem leży po stronie telefonu?
Telefon nie jest przypadkiem brandowany lub aktualizacja związana z regionem jej rozprowadzania (chyba nie na każdy kraj lizak jest dostępny -część dostaje wcześniej, część później-, a nie wspomniałeś skąd tel. pochodzi -co ma związek z samym urządzeniem, a nie miejscem jego pobytu)? Te dwie rzeczy przychodzą mi do głowy…
Telefon pochodzi z Orange. Z tego co wiem, Lolipop dostępny już jest w Polsce, a tu właśnie mieszkam. Do tego czytałem już kilka postów na forum innych użytkowników S5, którzy twierdzą, że mają już zaktualizowany telefon.
Jak masz brandowany telefon to musisz czekać na aktualizację od operatora. Wg. Sammobile Galaxy S5 ( SM-G900F) ostatnią aktualizację sieć Orange miała w 2014 roku - andek 4.4.2 (http://www.sammobile.com/firmwares/database/SM-G900F/IDE/).
Jak na razie 5.0 dostały modele niebrandowane (XEO), pozostałe sieci muszą zaczekać. Jeśli bardzo chcesz mieć nowego 5.0 to zainstaluj system przez Odina i przy okazji pozbądź się śmieciowego oprogramowania operatora - sam tak zrobiłem z brandem Plusa i nowy system mam na Galaxy S5 już od tamtego roku