Witajcie próbowałem już kilkunastu sposobów na youtube i niestety żaden z nich mi nie pomógł.
NIektóre mogłem wykonać, scany itd itp, które zresztą nic nie wykryły…Niektóre komendy w cmd działały, niektóre nie. Czy jest ktoś kto by mi pomógł. Dajcie znać co muszę zrobić. Z góry dziękuję za pomoc
Nie napisałeś nic o systemie o który chodzi (który numer wersji), nie podałeś numeru błędu i nie powiedziałeś, które polecenia wykonałeś ![]()
Dostrzegam pewne braki, że tak powiem ![]()
@paulo500 Windows 10 nie ma już wsparcia technicznego czyli nie będzie otrzymywał aktualizacji (może i dobrze bo nic już w nim nie zepsują). Ten komunikat mówi dokładnie o tym. Żeby nadal otrzymywać aktualizacje w Windows 10 trzeba się zalogować do systemu za pomocą konta Microsoft i zarejestrować komputer w tzw. ESU.
Pozdrawiam!
System nie jest już wspierany przez producenta. Aktualnie wspieranym systemem jest Windows 11.
Warto dodać. Brak wsparcia oznacza też, że nie tylko system nie dostaje poprawek bezpieczeństwa ale również antywirus nie dostaje aktualizacji. Czyli nie będzie potrafił rozpoznać nowych wirusów i zagrożeń.
@Bartek7000 a to może ja mam więcej szczęcia. Miło wspominam Windows 10, używałem od początku na jednym ze swoich komputerów i nigdy nic mi się nie zepsuło. Na drugim od 3 lat po czym zaktualizowałem bez problemu do Windows 11.
@Bradlee Nigdy nie używałem antywirusa wbudowanego w Windows 10. U mnie lepiej się sprawdzała płyta/pendrive ratunkowy z DrWeb LiveDisk lub Kaspersky Rescue Disk.
Pozdrawiam!
Ot właśnie NIE.
Bo Defender to nie Windows, ma inne zasady wsparcia ![]()
Microsoft zapowiedział, że aktualizacje definicji dla Defendera na Windows 10 będą dostarczane co najmniej do października 2028 r.
I dostaje:

Wsparcie Defendera dotyczy wszystkich wersji W10, bez restrykcji czy potrzeby posiadania konta + wszelkie bzdury jakie kos tam gdzieś wyduma.
P.S.
Nie wszyscy wiedzą, że Defender nie jest wytworem Microsoft, oni kupili firmę GIANT Company Software, Inc. Około 2004r. Ich technologie antyszpiegowskie przekształcili w produkt o nazwie Defender ![]()
Być może chodzi o uszkodzone zapisywanie się do ESU, niby w komentarzach do jakiegoś newsa na purepc (być może tym Jak dalej korzystać z Windows 10 za darmo? Microsoft daje nową opcję dla osób z Europy, która przedłuży wsparcie o rok | PurePC.pl lub odrobinę nowszym) są porady, jak naprawić bez oszukiwania, jakby komputer był wykryty z regionu w UK, Norwegii czy Mołdawii (które niby nie należą do EOG i za latki na luki 0-day muszą płacić, na tym forum nie należy ci się pomoc w obchodzeniu blokad MS, jak jesteś ekspatom spoza EOG).
Trochę lipa że Europejski Obszar Gospodarczy jest zmuszany do logowania kontem MS.
To mnie zaskoczyłeś, sprawdziłem i faktycznie przyznaję rację.
Z drugiej strony ma sens, wyłączenie ochrony antywirusowej z dnia na dzień we wciąż popularnym systemie to problemy dla całego Internetu.
To działo się już w XP, w7, w8.
Ale i Edge tez może dostać aktualizacje, jakieś certyfikaty.
Szum o braku wsparcia to taka nagonka, bo jak okaże się, że wykryto super dziurę w w10 to chłopaki z Microsoft będą ją szybko łatać i nawet nie zobaczysz, że coś Ci wstrzyknięto do systemu.
To fakt. Nie kojarzyłem że W7 dostawał aktualizacje antywirusa ale kojarzę że dostawał poprawki po końcu wsparcia.
Może i nagonka, ale z drugiej strony musi być ten moment, w którym firma uczciwie mówi, że wsparcie się kończy. Gdyby został ogłoszony po cichu, to ludzie by nawet nie wiedzieli że warto powoli przygotowywać się na nowy system.