Nie można ogłądać transmisji meczu!

Witam i proszę o pomoc. Kupiłem nowy smart tv Samsung Q67CA65 z Tizenem ale niestety jest problem. Mój klub transmituje mecze wyjazdowe na FC. a ja nie mogę je oglądać na w/w tv bo wyskakuje taka informacja/zdjęcie w załączniku/ Co może być tego przyczyną? Nadmienię że zmieniałem już przeglądarki i dalej jest to samo .Proszę o pomoc bo mój wiek 75 lat już nie nadąża postępem

Tizen to wymysł Samsunga, system oparty na androidzie, ale o ile się orientuje, brak jest dostępu do aplikacji ze sklepu PLAY, w związku z tym faktem, brak jest wielu programów i nie wszystko co działa z androidem, będzie działać na Tizen.
Nie podałeś jak odtwarzasz ten mecz, przeglądarką, jakąś aplikacją, czy jak?
Jeśli link jest otwierany przeglądarką, to może da się wgrać inną.

Osobiście uważam, że systemy takie jak Android i podobne, do przeglądania filmów na stronach, nie bardzo się nadają, są bardzo podatne na reklamy, przekierowania, wyskakujące okienka i nie obsługują wielu rzeczy. W zasadzie działają w miarę ok. tylko oficjalne i typowe źródła, jak YT, czy Netflix, ale oglądanie czegoś gdziekolwiek indziej, np. shinden to już katastrofa i setki reklam.

Reasumując, albo kombinować z innymi przeglądarkami, albo podłączyć jakiś komputer lub inne urządzenie z bardziej strawnym systemem.

Otwiera jakiś post z Facebooka (czyli nawet nie na pełnym ekranie lub z działu wideo).

jestem zalogowany na FC i dostaję wiadomość ,że będzie transmisja z meczu. Otwieram i pokazuje mi się kilka sekund transmisja i niestety ponownie ten obraz co przesłałem. wiem ,że mogę podłączyć laptopa do tv i ogłądać tę transmisję ale nie po to kupowałem ten TV aby podłączać inne urządzenia. U syna na TV LG odbierana jest transmisja bez kłopotu. Pozdrawiam

Bo syn na LG ma pewnie Androida a nie Tizen i inną przeglądarkę.

Tizen oparty na Androidzie?? Pliku APK nie wygramy?

To co nie ma szans na oglądanie? A jakbym podłączył przystawkę Androida to nie będzie konfliktu z Tizenem?

Czy nie ma szans, to nie wiem, on tam ma swój sklep i jakieś aplikacje, eksperymentuj. A przystawka z androidem, działa jak osobne urządzenie, zwykle przez HDMI więc bez znaczenia jaki tam jest inny system. To działa jak DVD, VIDEO czy inne ustrojstwo podpinane pod HDMI.

A jaką przystawkę polecacie bowiem nie wszystkie współpracują z FC.Wczoraj oglądałem mecz ale na laptopie. Po kilku godzinach spróbowałem juz po meczu oglądnąć na FC no i wszystko odtwarzało się normalnie. Coś chyba mam żle w ustawieniach ,że nie mogę ogłądać na żywo.

Ja uważam, że najlepszą przystawką jest komputer. Najbardziej uniwersalny, jakiś malutki NUC z linuksem i KODI. Ale wiele osób chwali sobie różne androidy, Xiaomi Tv Box i inne. Czy sprawdzi się u ciebie? Nie wiem, trzeba by sprawdzić samemu.