Witam,
Od ponad 3 lat jestem użytkownikiem strony www.hattrick.org, jednak dzisiaj nie mogę jej otworzyć. Jeszcze wczoraj wszystko działało normalnie i nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu. Przy próbie połączenia wywala od razu:
Redirection Error - You are receiving this error for one of the following reseasons:
Your redirection is to another redirection record. This can cause a loop and is not allowed in our system.
You may have recently removed your HTTP Redirection then your DNS is already changed on the name server but your system (computer) still has this IP (the redirection IP) cached. Please give this up to one hour before it is completely removed from your local cache.
Taki sam problem jest na komputerze stacjonarnym jak i laptopie (ten sam dostawca internetu), jednak na telefonie mogę tę stronę otworzyć. Nie wiem pod co podpiąć ten temat. Ktoś ma jakiś pomysł?
Czyszczenie cookies i cache nic nie pomaga. Tryb incognito również. Przypominam, że taki sam problem mam i na pc stacjonarnym, i na laptopie, gdzie korzystam od tego samego dostawcy internetu.
kokoxD, nie za bardzo wiem o co chodzi, ale kiedy wpisuję w adresie 8.8.8.8 to wyskakuje błąd wczytywania strony, a kiedy wpisuję 2001:4860:4860::8888 to normalnie otwiera mi się wyszukiwarka googla z tym hasłem w polu wyszukiwania. Jestem noga w tych sprawach, można jakoś jaśniej wytłumaczyć co mam zrobić?
Dziwna sprawa, jeszcze przed chwilą nadal pojawiał mi się napis, który wyżej zacytowałem, a teraz normalnie wszedłem na stronę. Sam problem zauważyłem jakoś 2 godziny temu, a tak to ostatnio wchodziłem na hattrick’a wczoraj około godziny 22. Nic teraz nie zrobiłem, samo zaczęło działać. Czy to możliwe, że mój dostawca internetu mógł coś mieszać? Bo ze źródeł alternatywnych w/w strona www działała.
Nie, to na pewno nie to. Dzieje się to od dzisiaj na różnych sprzętach, a w każdym jest inny system Windows i inne oprogramowanie antywirusowe (3 różne komputery podłączone to jednego routera).
Dodatkowo ustawiałeś w routerze. Być może niezbyt fortunnie. Podejrzewam, że już na poziomie routera masz skanowanie url, a z wyników wchodzisz.
Mnie dostawca wlulił ochronę. Trzeba było z niej zrezygnować, a nawet zresetować router. A stale miałem kłopoty z mozillapl.org. Ale potem znikły.
Używałem też comintrep (complete internet repair) z opcji 1, 2, 3, 4, 8, 9, 11. ale tylko wersje portable od producenta.
Problemem jest chyba ostatecznie sama strona, gdyż kiedy wpiszecie adres bez www to się nie otwiera. Wpiszecie to samo z www na początku - działa jak po staremu.