"Nie można uruchomić aplikacji ponieważ[...]" (VirtualBox)


(Awd4x4) #1

Witam Użykowników :),

Postawiłem Windowsa XP HE SP3 na VirtualBoksie i chciałem uruchomić ZModelera. Niestety wyskakuje błąd krytyczny:

Instalowałem Visual C++ 2005, 2008, 2010; .NET Frameworka 3.0, 3.5, 4.0 i DirectX. Nie pomaga. Zainstalowane wszystkie aktualizacje. Co ciekawe GG10 działa, a z tego, co czytałem często jest z nim problem.

Co jeszcze mogę zrobić? Czy to może wina VirtualBoksa :?: Akceleracja 2D & 3D włączona.

W 7ce też tak było, ale teraz, nie wiem czemu, działa...

Zna ktoś odpowiedź? :(.

Dziękuję za pomoc :slight_smile:


(Szotek5) #2

awd , zainstalowałeś sterowniki od VBoxa?


(nnick) #3

Wątpię żeby nawet jak zadziała to czy będzie pracował z akceptowalną wydajnością. VirtualBox nie był tworzony z myślą o stawianiu maszyn wirtualnych do edycji modeli 3d


(Awd4x4) #4

To znaczy Guest Additions :?:

Nawet jeśli będzie mało wydajny to nic. Chcę porównać szybkość XP, Visty i Se7ena :wink:.


(Szotek5) #5

Tak..

Jak dla mnie kiepski pomysł, najlepszym rozwiązaniem jest normalna instalacja - wtedy będziesz mógł sprawdzić rzeczywistą wydajność - na maszynie wirtualnej bywa z tym różnie..

Utwórz małe partycje i zainstaluj te systemy :roll:


(Awd4x4) #6

Nie wiem czy zainstalowało. Po załadowaniu systemu znika pasek narzędzi :|.

Tylko że trzeba się bawić z partycjami, bootloaderem itd...


(Rosiak112) #7

Tu sterowniki do vboxa nic nie mają wspólnego.

Ja mam normalnie zainstalowanego windowsa, i mam dokładnie ten sam błąd...