Nie można uruchomić gry

w CMD na C jako admin

1 polubienie

Skończyłem i co teraz?
Verification 100% complete.

Windows Resource Protection did not find any integrity violations.
Z tego co chyba rozumiem (nie znam jakoś bardzo dobrze Angielskiego, ale coś tam umiem) to nic nie znalazł.
@anon83998021

Dasz rade przeinstalować DirectX?

Którą wersję tego pliku masz? W pierwszej kolumnie jest rozmiar pliku:

391680 1.995j
372224 2.5.17.0
435712 1.994a
441560 1.994e
431616 1.992c

1 polubienie

Z kopii rejestru / punktu przywrócenia systemu możesz cofnąć zmiany jak będzie więcej szkód.

Wersja programu: 1.995j [0.37 MB] @anon83998021
Czy to są polecenia do reinstalacji DirectX?
dism /online /cleanup-image /restorehealth
sfc /scannow

Czyli pobrałeś pierwszą z listy…

dxdiag pokaże wersję DirectX
jeśli jest 11.3 lub 12 to chyba nie da się tego zrobić. Z tego co jeszcze znalazłem w sieci, może pomóc reinstalacja sterowników karty graficznej.

Łapiemy się już wszystkiego powoli :confused:

Jaką masz kartę graficzną i jaką wersję sterownika?

1 polubienie

9 można zainstalować, ale ta twoja gra nie jest aż tak stara?

1 polubienie

Direct 12 karta taka: https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-1050-ti-gaming-x-4gb-gddr5-128-bit-hdmi-dp-dvi-d-box-gtx-1050-ti-gaming-x-4g-975434/
Sterowniki aktualizuje gdy tylko są, a wersja : 417.35
@krystian3w Gra bodajże z października bieżącego roku.

1 polubienie

A próbowałeś je calkowicie odinstalować całkowicie i zainstalować na nowo?

1 polubienie

Sterowniki jedynie reinstalowałem przez opcję w nvidia experience “zainstaluj sterownik ponownie” a jak to się robi całkowicie?

https://support.microsoft.com/en-us/help/4028054/windows-10-repair-or-remove-programs

A nic się nie stanie? W końcu to są sterowniki.

W Panelu sterowania znajdź Programy i Funkcje, tam na liście wyszukaj wszystko od nVidia i odinstaluj, po czym zrestartuj komputer. Nic się nie stanie, może się na chwilę zmienić rozdzielczość ale nie musi.

Pobierz też najnowszą paczkę sterowników dla swojej karty i systemu ze strony nVidii żebyś po restarcie kompa mógł zainstalowac na świeżo…

1 polubienie

Rozumiem.

@anon83998021 Też nic nie dała.

FcK! No to sprawdźmy inne wersje pliku DLL
2.5.17.0
1.994a
1.994e
1.992c

1 polubienie

Wiesz co już prawie pobrałem od nowa gierkę, może będziemy kontynuować temat jak zainstaluje się i nie będzie chciało uruchomić, bo musiałem usunąć grę żeby się zmieściła przy ponownym pobieraniu. Przy okazji to bardzo dziękuję Ci za zainteresowanie i pomoc!
Edit. Przeinstalowanie pomogło, jestem trochę smutny, że nie udało się rozwiązać problemu bez tej czynności, przynajmniej bym wiedział co robić w takiej sytuacji :confused:

1 polubienie

Hmmm… takie zasadnicze pytanie - czy gra w ogóle jest oryginalna? Tak szukałem po sieci info na temat tego błędu i zazwyczaj wszystkie materiały dotyczą problemów ze scrackowanymi grami.

1 polubienie

Tak oryginał, ja mogę się przyznać piratowałem kiedyś programu typu office do jednorazowej prezentacji czy czegoś, teraz nic. Przy okazji dlaczego nie mam obrazków np. edycji postu tylko szary kwadracik, każdy tak ma?

Tak, jakiś błąd po aktualizacji :confused:

1 polubienie