W trayu pojawiła się ikonka alertu zabezpieczeń systemu Windows i po kliknięciu na nią pisze “Usługa centrum zabezpieczeń jest wyłączona”, naciskam ‘włącz teraz’ i wyskakuje błąd “nie można włączyć usługi centrum zabezpieczeń”. Po wejściu w usługi pisze że usługa ta jest wyłączona, więc zmieniam tryb na automatyczny i po tym już normalnie da się uruchomić centrum zabezpieczeń. Tylko po ponownym uruchomieniu dzieje się znowu to samo, usługa jest wyłączona. Skan Avira wykrył coś takiego: http://www12.speedy.sh/2CHHT/download/Bez-tytulu.jpg.
Po otwarciu OTL wkleiłem i kliknąłem wykonaj skrypt. Ale nie wiedziałem, czy trzeba coś zaznaczyć/odznaczyć w opcjach, więc zostawiłem tak, jak było i nic nie zmieniłem. Otworzyło się czarne okno poleceń windows a Avira jednocześnie wykryła tego wirusa i kliknąłem “remove”. Poźniej OTL i okienko poleceń windows się zacieło i nie odpowiadało i zresetowałem system. Wydaje mi się, że coś poszło nie tak. Co mam robić?
– Dodane 01.04.2012 (N) 12:09 –
Zeskanowałem cały system Avirą i teraz już nic nie wykryło. Czyli problem rozwiązany?
– Dodane 01.04.2012 (N) 13:14 –
Na pulpicie pojawiły mi się dwa pliki ukryte desktop.iti. Co z nimi zrobić? Mogę usunąć?
Teraz mam Avira i nie mam żadnych ikon zabezpieczeń. Jakby Centrum Zabezpieczeń w ogóle nie było. Kiedy wchodzę do do Centrum Akcji, nie ma żadnych problemów. Jak mógłbym sprawdzić konkretnie, czy Centrum Zabezpieczeń działa?
Jest napisane, że uruchomiono, ale uruchamiam ponownie. Pojawia się powiadomienie i natychmiast znika.
Zaraz zrobię to, co napisałeś i dam znać.
– Dodane 01.04.2012 (N) 17:54 –
Sprzątnąłem OTL-em, usunąłem wszystkie stary punkty przywracania no i przeskanowałem tym programem. Wykrył 18 obiektów:/ Tak to wygląda: http://speedy.sh/7tmj6/Bez-tytulu.jpg
Nie wybrałem żadnej opcji, program czeka. Co mam robić?
Teraz muszę zrestartować kompa. Widzę, że to są pliki programu - wtyczki do odtwarzania video online vShare. Nie powinienem odinstalować w ogóle ten program?
Czyli teraz komputer jest czysty? Co z tymi wcześniejszymi logami?co z centrum zabezpieczeń? Po wejściu pisze, że brak akcji, a po ponownym uruchomieniu pojawia się tray z flagą i znika:/
Przed restartem, zamknąć wiersz poleceń? Repozytorium WMI jest spójne. Czyli w porządku?
– Dodane 01.04.2012 (N) 19:35 –
Jest;)
Centrum Zabezpieczeń działa normalnie. Panowie, szczerze z całego serca bardzo Wam dziękuję (szczególnie Tobie - Atis). Jestem niezmiernie wdzięczny. A co byś mi doradził nt. Antywirusa? Zostawić Avira, odinstalować Windows Defender, czy ściągnąć coś innego?