Nie można usunąć - odmowa dostępu!

Witam! Potrzebuję waszej pomocy!

Chodzi o to, że nie mogę usunąć folderu z plikami, przybliżę sytuację:

Ściągnąłem zarchiwizowany film w trzech partach z RS, wypakowałem wszystko, wypakowało się do folderu (nazwę go X), w tym folderze jest ze 40 plików, z czego większość to pliki archiwalne (są jeszcze robocze o rozszerzeniach .r30, .r31… i folder sample z próbką), później wypakowałem z tych plików właściwy plik filmu .avi. Usunąłem te trzy pierwotne pliki ale nie mogę usunąć folderu X, ani żadnego pliku, który się w nim znajduje.

Wyskakuje: ’ Nie można usunąć sample.avi: Odmowa dostępu. Sprawdź czy dysk nie jest zapełniony lub chroniony przed zapisem oraz, czy plik nie jest aktualnie używany.’

Da się zmienić nazwę folderu X, da się go przenosić ale tylko na jednej partycji - nie mogę przenieść na inną.

Próbowałem w trybie awaryjnym - to samo. Próbowałem numeru z Total Commander + wyłączenie explorera - żąda usunięcia zabezpieczenia zapisu. Próbowałem z notatnikiem + wyłączenie explorera - nie mogę zapisać pliku, wyskakuje: ‘Nie masz uprawnień do zapisywania w tym katalogu. W celu uzyskania uprawnień skontaktuj się z administratorem’.

?

użyj Unlocker-a

tutaj

Pobierz program ProcXP i uruchom go. Jak już go uruchomisz zaakceptuj licencje i kliknij na find gdzie naciśnij na Find handle or dll. W nowym oknie wpisz sample.avi i (powtórz tą operacje na każdym znalezionym) kliknij dwukrotnie na pierwszy, po czym w dolnej ramce będziesz miał coś zaznaczone. Kliknij prawym przyciskiem myszy na to zaznaczenie i zaznacz Close Handle, po tym plik powinien być kasowalny.

ProceXP - nie na tym polegał problem

Unlocker - rozwiązał problem! !!