Chrome (w wersji stabilnej) ma u mnie jakiś problem z odtwarzaniem niektórych materiałów wideo. Tak swoją drogą u kogoś też coś takiego się dzieje, czy nie? Problem bywa w transmisjach na żywo na YT, na trojmiasto․pl, na TVN24.
Edge odtwarza wszystko bez problemu.
Nie, no to oczywiście sprawdziłem na samym początku. Nowy profil, brak rozszerzeń, itp. W końcu znam się na tym, wiem co robić. Niby wiem, a tym razem poległem. Może to nie moja wina, może ktoś coś gdzieś skopał w kodzie i akurat u mnie jest taki efekt. Będzie aktualizacja, zobaczymy. A na razie mam na dyskach wiele różnych przeglądarek, więc to nie problem.
A może kwestia DNS. Wpisz jakieś inne i zobacz czy coś się zmieni. Miałem tak w jednej firmie, że DNS który z automatu dostawali, sprawiał, że nie mogli różnymi przeglądarkami wchodzić na niektóre strony.
Nie sądzę. To pojawiło się od razu po aktualizacji przeglądarki, natomiast wszystkie inne też korzystają z tego samego (tych samych) DNS i tam nie ma problemów.
Jeszcze można wyłączyć na chwilę akceleracje GPU i sprawdzić czy coś pomaga.
Wyczyścić cache.
Sprawdzić, w ustawieniach witryny po lewej na górze w pasku czy za bardzo czegoś nie zablokowano.
Również. To wszystko nie to, więc sądzę, że w jakiejś tam (czyt. mojej) konfiguracji sprzętowej z tym akurat programem w tej wersji jest problem.
Na zaś: flagi również sprawdziłem, czy czegoś wcześniej nie ustawiłem.
Dobra, jeszcze chwilę się pobawiłem. Przeinstalowałem chrome - bez rezultatu.
No to wziąłem i sobie zainstalowałem starszą wersję chrome. I jak ręką odjął. Na razie wyłączyłem aktualizacje.
Wiem że wyłączałeś akcelerajcę GPU i wszystko szło softwarowo, ale zgodnie z tym, że niekoniecznie musi być logika… zaktualizuj sterowniki do karty graficznej?
inicjalizacja kodeka i/lub akceleracji robi problem. Włączyłbym debug mode i popatrzył w logi co mu nie pasuje. Zaktualizowałbym też sterownik do grafiki. No i spróbuj najnowsze Chromium (z trunka) i/lub wersję Canary
No mam najaktualniejszy, nie sprawia problemów nigdzie.
Wg. mnie kodeka.
No gdybym chciał się znów bawić w niedziałające filmy, to tak, ale na razie, na ciut starszej wersji, wszystko jest ok. Podejrzewam, że problem albo powróci z nową wersją chrome, albo nie powróci, czyli gdzieś u nich jest błąd.
To niezły pomysł, ale mam na razie inne problemy na głowie, a w komputerze na razie wszystko działa, więc dla zabawy nie mam na to czasu, niestety. Ale dzięki za podrzucenie pomysłu.