Nie można wykonać resetu windows 10, błąd 0x80072f76

Witam, mam kolejny problem, ostatni związany z wirusem pomógł mmi rozwiązać użytkownik iJuliusz. Teraz chciałbym wykonać reset czysty windows 10 niestety nie jest to możliwe ponieważ pojawia się błąd 0X80072f76. Z góry dziękuję za każdą pomoc.
Pozdrawiam

Może to uszkodzenie w Windows 1909, mnie działała opcja z zaoraniem danych (ta z zachowaniem popracowała i jakby zrobiła wycofywanie zmian / brak zmian)?

To może innym sposobem? Warunkiem, działający system i połączenie z internetem.

Odświeżenie (zresetowanie) systemu w trybie “zacznij od nowa”, czyli:
Ustawienia > Aktualizacje… > Odzyskiwanie > po prawej pozycja “Więcej opcji odzyskiwania” - kliknij niżej niebieski link > Czy chcesz przełączyć aplikacje - Tak > przycisk Rozpocznij.

Zasoby prywatne (w folderze C:\Użytkownicy\User-nazwa…) zostaną zachowane , ale… tylko te! . Procedura poinformuje na samym początku co nie zostanie zachowane.

Jeśli system był zainfekowany, a ty chcesz go przywracać do ustawień początkowych, to moim zdaniem już lepiej zabezpieczyć dane prywatne na zewnętrznym nośniku, żeby wszystko zaorać i postawić system na czysto.

1 polubienie

Tak chciałbym zrobić ale kiedy próbuję to wyskakuje błąd 0x80072f76

Tu coś jest na temat tego błędu…

Przejrzałem ten temat i niestety nic nie pomaga :unamused:

Bo to nie ta aplikacja, tobie chyba systemowa nie pozwala rozpocząć a nie że masz problem z pobraniem ISO / zrobieniem pendrive bootowalnego.

Tak dokładnie, pendrive nie mam i dlatego próbuje w taki sposób

Ściągnij sobie ISO i otwórz w exploratorze (ppm i wbierz) uruchom setup.exe, system zainstaluje się i pozostawi wszystkie dane i programy.(Nadpisze się)

Niestety nie mam pendrive że utworzyć nośnik botowany przez ISO

Nie masz tworzyć, tylko uruchomić setup.exe z pliku ISO

Niestety w ten sposób instalacja Windows 10 też się nie powiodła :frowning:

Witam, problem rozwiązany, pożyczyłem pendrive i utworzyłem nośnik i reset z nośnika udany