W żaden sposób nie mogę zainstalować Win To Go na pendrive.Iso win 10 pobrane z przez media creatool prawidlowo. może jest iiny sposób na posiadanie
na dysku zewnętrznym?Podłączam się, Pedzio działa jako nośnik do instalacji jednak nijak nie udało mi się utworzyć na nim nośnika “to go”.
To jakiś błąd Microsoftu czy jak?
iso win 10 pobrane z przez Media Creation Tool prawidłowo
Może ten z MCT (media creation tool) się nie nadaje? Zbyt aplikacja kompresuje obraz do 2,5 / 3.1 GB że potem aplikacje sobie nie radzą z użyciem ISO…?
Zamaskuj się w przeglądarce jako GNU/Linux lub Android i pobierz z tego linka:
https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10ISO
Tej sekcji jednak nie będę raz dziennie aktualizować:
Podsumowanie - Łącza w spoilerze są ważne do: 8/5/2019 14:36:58 PM UTC+2
Nie można pobrać -łącza nie działają.
Bo nie ma dłuższych niż 24 h, chyba że z czyjegoś hostowania.
Witam.Udało mi się pobrać ale do momentu 4,0 GB i prosi o nazwę użytkownika i hasło.Co robić ?. Pobieram przez download acelerator plus.
prosi o nazwę użytkownika i hasło.
Jakie hasło / jaki login… to pliki z serwera Microsoft, nie mają hasła.
Co robić?
Jak możesz, to nie pobieraj “na godzinę przed” wygaśnięciem, może wtedy głupieje download acelerator plus
.
Jak chcecie wygenerować dla siebie, to wystarczy zmienić user-agent przeglądarki na jakiś GNU/Linux lub Android.
Nie ma wtedy już Media Creation Tool i jego skompresowanego obrazu (zmniejszonego do 2,5 - 3,1 GB):
https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10ISO
Przykładowa instrukcja, trochę stara i może w przypadku IE / Chrome za trudna jak na 2019 rok w erze dodatków do zmiany user-agent (dla chrome).
Zmiana identyfikatora przeglądarki - netdiag.pl
netdiag.pl/artykuly/uas/
Zmiana identyfikatora przeglądarki (User-Agent String). Praktyczny opis.
Udało mi się pobrać,a login to prosił accelerator pobierania.Jak uda mi się skopiować na pena to dam znać.Dzięki na razie.Pozdrawiam
Mi kopiowało jakieś 8 godzin, ale tak to jest jak:
- włożony w Port USB 2.0 i
- pendrive jakiś Good Ram twister USB 2.0
Niby system ma szansę się uruchomić ale staje na ekranie “Czekaj…”. (Po jakiś 9 godzinach jak zostawiłem to się zdążył w między czasie system Win To Go uruchomić ponownie z braku reakcji i wstał system z HDD).
Chyba jednak lepiej pod to używać sprawnych i dobrych pendrive i jak się da to jednak USB 3.0.
Pod USB 2.0 może jednak tylko “czyjeś” WinRE (czy też WinPE) [live] jako awaryjny Windows (takie szybciej się kopiuje mi na pendrive jak i szybciej startuje).
Dzięki za pomoc.Wszystko ładnie pobrane i zainstalowane na penie 15 GB.Już testowałem na laptopie i jest OKEY.Jeszcze raz bardzo dziękuję. Krystian jesteś Wielki bo pomogłeś mi we wcześniejszych postach.Pozdrawiam!