Nie mogę wybrać partycji do instalacji ani sformatować.
BitLocker Drive Encryption is enabled, suspend( also reffered to as disabled)
BitLocker in the control panel.
Tylko, że ja nie mam systemu zainstalowanego
Może jakieś pozostałości na dysku po wcześniejszej instalacji systemu. Spróbuj usunąć wszystkie partycje z dysku lub przeprowadź procedurę Secure Erase jeżeli to dysk SSD. Przywrócenie domyślnych ustawień w BIOS tej w tym przypadku nie zaszkodzi.
Nie wiem czy masz ten sam problem co ja kiedyś (może pomoże, może choć nakieruje)
Laptop #Asus nie widzi dysku podczas instalacji systemu. Szybkie rozwiązanie problemu.
Usunąłem partycje i zrobiłem nową, zainstalowałem system, ale drugi dysk mam zablokowany, znalazłem jakiś klucz bitlocker na koncie MS i się odblokował, nie mogę wejść z panelu sterowania do funkcji bitlocker i przy ikonie dysku jest otwarta kłódka, jak to usunąć?
W zarządzaniu dyskami pisze - Zaszyfrowano funkcją bitlocker (nic nie robiłem, nie wiem skąd to się wzieło)
Mam wersje Home a Bitlocker jest w wersji Pro, nic z tego nie rozumiem
Partycja IFS, co to znaczy?
Za każdym razem jak uruchomię laptop muszę wpisywać ten klucz, bo dysk jest zablokowany, o co tu chodzi, nie mogę wejść w ustawienia bitlocker
W ogóle jak instalowałem system na nowo to nie widział dysków. Musiałem załadować jakiś sterownik intel rapid storage