Nie nagrywa mi audiio cd

Piosenkę mam w mp3, tworzę audio cd, nagrywam jak najwolniej i to jeszcze z symulacją, koniec nagrywania wszystko ok, a płyta jest pusta. Jedną piosenkę potrzebuję nagrać.

Używałem ashampoo i Free Easy Burner

Symulacja to jest “udawanie” nagrywania, podczas którego laser jest wyłączony i nic nie wypala na płycie. Po symulacji wyłączyłeś je i nagrywałeś bez niej?

Lead-In, nagrywanie danych i ścieżka zamykająca Lead-Out. Takie dane powinny być w logu.

20:14:02: Przygotowuję

Jeśli nagrywasz w trybie wielosesyjnym track at once, a nie disk at once, który zamyka płytę to nie dziw się że nic tego nie chce odczytać.

Komp powinien odczytać .

Komp tak, miałem na myśli odtwarzacze bo raczej na takim sprzęcie autor chce odtworzyć tą płytę.

Tak czy siak płyta pusta. Jak nagrywałem disk at once to też bez reakcji.

Spróbuj innego producenta płyt. Przy sprawnej nagrywarce musi się nagrać.

zmarnowałem już 3 płyty esperanzy.

Komunikat z WMP (używałem wcześniej ashampoo) “Program Windows Media Player nie może nagrać plików. Jeżeli nagrywarka jest zajęta, zaczekaj na zakończenie bieżącego zadania, sprawdź, czy nagrywarka jest prawidłowo podłączona oraz czy zainstalowano najnowszy sterownik urządzenia.”

Kiedyś normalnie nagrywałem płyty.

Masz czesciowa odpowiedz . Zeby nie wiem jak kombinować nagrywanie płyt CDaudio z predkoscią wieksza niż x8 jest ryzykownym zajęciem. Z doswiadczenia wiem że x4 jest duzo pewniejsze.

Tak tylko, że płyta tego nie obsługuje :slight_smile:

To nie są płyty tylko wyroby “plytopodobne” Każda z paczki może mieś inną jakość nigdy nie wiesz na co trafisz.

Obsługa danej prędkości nagrywania jest zależna od płyty i nagrywarki - nagrywarka ma zapisane w firmware (taki bios nagrywarki) z jakimi parametrami nagrywać danego typu i marki płytę. Jeśli używasz wynalazków “płytopodobnych”  nagrywarka jej nie rozpoznaje i używa parametrów uśrednionych, które mogą spowodować błędy nagrywania.

AudioCD można też nagrywać w trybie TAO a nie tylko DAO. TAO też może być jednosesyjne. Wszystko zależy od tego czy w trybie TAO płyta zostaje zakończona zamkniętą sesją bez otwierania nowej.

Możesz wyjaśnić w jaki sposób zmarnowałeś płyty skoro są puste?