Witam, jak w temacie nie otwierają mi się niektóre strony internetowe, np. allegro, wp i inne. po wpisaniu adresu i naciśnięciu enter, strona się wczytuje jakby do polowy, ale nie treść, tylko pasek na dole po prawo.
może być to związane ze zmianą neta. dotychczas miałem netie 1mb, teraz mam nolimits i musiałem zmienić modem sagem800 router edimax ar-7284WnA, ale nic w firefoxie nie zmieniałem, gdzieś wyczytałem ze może być to wina wtyczki activeX, ale nie widzę takiej u siebie, a nie mogę jej również znaleźć. najpierw wklejam log i proszę o pomoc:
java zainstalowana, flasha nie moge sciagnac, po prostu nie ma reakcji kiedy klikam w bezpośredni link, to samo z malwarebytes anti-malware, ich strona mi tez nie dziala. zaraz zrobię skany drweb cureit i ccleanerem
drweb cureit też coś znalazł i usunął, coś z trojanem związanego, myślałem że zapisze się log…
– Dodane 02.06.2011 (Cz) 19:52 –
ccleaner również pousuwał swoje, Eusing Free Registry Cleaner też. zrobilem wszystko z tematu który podrzuciłeś, nadal nie wczytają się takie strony jak wp.pl i allegro.pl.
wp przestaje wczytywać przy ‘oczekiwanie na rek.wp.pl’
allegro przy ‘oczekiwanie na static.allegrostatic.pl’
Nie wiem jakie moga byc przyczyny ale ja mam to samo.Od wczorajszego wieczora niektore strony nie otwieraja sie.
I na wszystkich kompach ( 4) korzystajacych z tego samego routera jest to samo.Na innych kompach nie otwieraja sie te same strony.
U mnie dokladnie rzecz biorac otwieraja sie tylko wtedy jak uzywam Opery.W wypadku kiedy uzywam jednej z pozostalych zainstalowanych przegladarek-czyli Mozilla,IE,Chrome- stron np kurnik,polityka.pl nie moge otworzyc.Mam updatowane : Adobe ,Java.
A i mam IP 192.168.0.4
Nie znam sie na tym zupelnie moze to ma cos z tym wspolnego.
dodam jeszcze, że strony te strony nie otwierają się ani pod firefoxem, ani pod IE, ani pod google chrome. pod operą allegro otworzyło się do tego stopnia:
ma ktoś jeszcze jakieś pomysły, czemu one nie działają? ani na FF, ani na IE, operze, chrome. patrzylem DNSy, skanowałem komputer w poszukiwaniu infekcji. nic.
mozę to być wina routera? że on blokuje niektóre strony? albo jeszcze jakieś inne wtyczki? czytałem gdzieś, że może to być wina activex, ale nie było napisane co z tym fantem zrobić, a sam nie znam się na tyle, żeby coś postanowić.
proszę o dalsze porady
– Dodane 05.06.2011 (N) 12:57 –
ciekawe, w operze strony te które nie działają na innych przeglądarkach ładują się, ale też nie do końca, widać samą treść bez grafik:
czyli to będzie wina jakiejś wtyczki? ustawień przeglądarki?
– Dodane 05.06.2011 (N) 13:08 –
w podglądzie zdarzeń, na dzień w którym przestały działać te strony mam takie błędy, może one coś Wam powiedzą, szukam już wszystkimi możliwymi tropami: