Nie otwierają się niektóre strony


(chaos_) #1

Witam.

Od kilku dni nie otwierają mi się niektóre strony.

Próbowałem różnych przeglądarek i zawsze wyskakuje "Nie odnaleziono serwera".

W końcu spróbowałem podłączyć inny komputer do tej samej sieci, i tam wszystko normalnie się otwiera.

Antywirus niczego nie wykrył, dlatego proszę o sprawdzenie logów.

OTL http://www.wklej.org/id/1026351/

Extras http://www.wklej.org/id/1026352/

GMER http://www.wklej.org/id/1026353/


(Acorus) #2

Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:

Kliknij Wykonaj skrypt.W OTL użyj opcji Sprzątanie.

.Przeskanuj progr.Malwarebytes Anti-Malware http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free/

Przed skanowaniem wykonaj RĘCZNĄ AKTUALIZACJĘ BAZY SYGNATUR WIRUSÓW Malwarebytesa "Uruchom Malwarebytes, przejdź do zakładki Aktualizacja, Sprawdź aktualizacje."


(chaos_) #3

Nawet ta strona się nie otwiera.

Pobrałem i zainstalowałem ten program z innego źródła, ale nie da się go zaktualizować.

Wiec przeskanowałem system bazą wirusów z początku kwietnia i nic nie znalazło.


(Aleksander) #4

Sorki, że się wcinam. Nie jestem fachowcem, ale miałem bardzo podobny problem (na łączach TP/Orange - Neostrada) i rozwiązałem go zmieniając w ustawieniach rutera DNS na te z OpenDNS:

208.67.222.222

208.67.220.220

Co prawda piszesz, że inny komputer w tej samej sieci nie wykazywał takich objawów, jednak taka próba na pewno Ci nie zaszkodzi, a i roboty z tym nie ma wiele. Jeśli to pomoże, na pewno łatwiej będzie Ci kontynuować zalecenia Acorusa :wink:


(chaos_) #5

To była wina DNS, wystarczyło tylko ustawić "Uzyskaj adres serwera DNS automatycznie"

Problem rozwiązany :smiley: