Nie otwierające się programy

Mam pewien problem z otwarciem niektórych programów. Do tej pory bardzo często korzystałam z darmowych programów do obróbki graficznej, tzn Photoscape oraz Photofiltre. Niestety od jakiegoś czasu przestały mi się one otwierać, tzn. po kliknięciu na nie przez sekundę pojawią się ikona ładowania, następnie znika i już nic się nie dzieje. W task manageru widać, że chodzą one w tle ale nie zużywają w ogóle pamięci operacyjnej. Próbowałam wielu rzeczy, tj. odinstalować i zainstalować ponownie te programy, przeskanowałam cały system w poszukiwaniu wirusów, oczyściłam też co mogłam CCleanerem. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić, bardzo proszę o pomoc. Dodam, że dzieje się tak tylko w przypadku 2 czy 3 programów, cała reszta normalnie się uruchamia i wszystko jest w porządku :confused:

Spróbuj włączyć Windows safe mode i odpalić te programy, jeżeli nie ruszą to usuń je w całości cc cleanerem i spróbuj zainstalować ciut starszą wersję, 

Ja bym ci polecił edytory online, większość ma bardzo prosty interfejs i bogatą bazę efektów oraz retuszów. Chociażby:

http://www.picadilo.com/editor/ pozwala zmieniać barwy, tło, retuszować wycinać, a nawet klonować, usuwać obiekty Zdjęcie może być całkiem duże końcowo w Jpeg, PNG nie trzeba nawet zapisywać można od razu użyć share.

a jak szukasz czegoś lepszego to darmowym najlepszym jest gimp