Nie poprawny kod strony w pokaż źródło


(Darom82) #1

Na mojej stronce: http://www.history.is.net.pl na stronie głównej gdy w swojej przeglądarce w menu Widok , a następnie kliknie się w źródło to pojawia się nam takie okienko z kodem Pokaż źródło. Widać na tym screenie kod mojej strony głównej i problem polega na tym, że wyświetla mi w nim dwa razy

.

Na niebiesko na tym screenie zaznaczyłem linijke gdzie widać ten fragment kodu strony gdzie występuje to, czyli:

Wydaje mi się, że tak być nie może i nie wiem co może być źle, że tak to się wyświetla.

Sprawdzałem pliki mojej strony i nigdzie takiego zapisu niemam, nigdzie niemam otwierającego się diva bez "zamknięcia".

Ostatnio zmieniałem troche kod pliku skrypt.php i od tego czasu ten problem się u mnie pojawił.

Tak wygląda mój plik:

<?php

  error_reporting(E_ALL);

  $template = 'plik.txt';

  $fd = fopen($template,"r");

  $message = @fread($fd, filesize($template));


  $piece=explode("$$$",$message);



  function cut_comment($str,$ile) {

  $count = str_word_count($str);

  if ($count >$ile) {

  $body = explode(" ", $str);

  $str = $body['0']." ";

  for ($n=1; $n < $ile-1; $n++) {

  if( isset($body[$n]) ) $str .= $body[$n]." ";

  }

  $str .= "";

  }

  else {

  $str = $str;

  }

  return $str;

  }


  $skroc = 109;

  $ile = count ($piece);


  if(isset($_GET['page'])) $strona=$_GET['page']; else $strona=1;

  $paginator = 3 * ($strona -1);

  for ( $i = $ile-$paginator ; $i > $ile-($paginator + 3); $i--){


  if(isset($piece[$i-1])){

  preg_match_all("#{id}(.*?){/id}#s", $piece[$i-1], $id);

  $id[0][0] = str_replace('{id}','', $id[0][0]);

  $id[0][0] = str_replace('{/id}','', $id[0][0]);

  $piece[$i-1] = str_replace('{id}'.$id[0][0].'{/id}','',$piece[$i-1]);

  echo cut_comment($piece[$i-1],$skroc).'

[więcej..](?news&id='.%24id%5B0%5D%5B0%5D.')

'; } } fclose($fd); $liczstr=ceil(count($piece)/3); echo '
Strony:
'; for( $x = 1; $x <= $liczstr; $x++ ) { if($strona == $x) echo '['.$x.'](index.php?page='.%24x.')'; else echo '['.$x.'](index.php?page='.%24x.')'; } echo '

'; ?>[/code] Może w tym pliku jest jakiś błąd i dlatego tak mi to wyświetla ? Próbowałem zrobic tak, że usunąłem z tej linijki:
[code]

To:

Tak, że zostało tylko to:
[code]id="link">

I wedy patrząc w Pokaż źródło kodu strony było dobrze nagle ten otwarty div zniknął.

Ale tak być nie może bo wtedy strona mi się popsuła.

Więc może ktoś zna na to jakieś dobre rozwiązanie i może mi w tym pomóc ? Bardzo Was prosze :frowning:


(adpawl) #2

Dzieje się tak, bo zapisujesz i skracasz kod html. Obcinasz X znaków nie patrząc czy to tekst, czy tagi.

Najlepiej było by operować na bazie danych albo plikach xml.

Jeżeli już mają być pliki czysto tekstowe, to po pierwsze uprość strukturę - nie osadzaj tam bezpośrednio styli, tylko operuj na klasach.

Dalej, paragrafu użyj tylko raz obejmując nim treść wpisu (w którym już nie powinno być tagów P).

...potem przy odczycie wyrażeniem regularnym wyłuskujesz tę treść - czyli to co między

i

, kasujesz pozostałe tagi i dopiero wtedy skracasz i wyświetlasz zajawkę.


(Darom82) #3

adpawl nie zrozumiałem Cię zbyt jasno więc mógłbyś to na moim przykładzie w kodzie pokazać jak to ma być zrobione poprawnie ?


(adpawl) #4

Zapisujesz coś takiego

History.is.net.pL

dodany 30 Października 2010r., o godz: 17:55 przez NorthAngel

Jak zapewne większość z Was już wie - w internetowej sieci wyrosła nowa historia tego co było i minęło, jak i także tego co już jest oraz w nie dalekiej przyszłości zdarzyć się ma. To dopiero wielki początek tego ekscytującego momentu zaistnienia tej strony. A to wszystko dzięki Wam, tym którzy mają tutaj swój jakiś własny wkład i pomogą nam przy realizacji tego pomysłu. Przy takim wyborze jaki dostępny jest na naszym serwisie - jestem przekonany, że każdy - nawet najbardziej wybredny z wybrednych znajdzie tu coś dla siebie. By jeszcze bardziej uatrakcyjnić wędrówkę po tej wirtualnej _ histori _ pomyślałem, że warto by umieszczać odpowiednie rzeczy, na które składają się kolejne jakby etapy rozwoju tej strony. Każdy z Czytelników może także zasugerować własne propozycje tego, co by chciał żeby właśnie tutaj według niego się znalazło. Wystarczy skorzystać z opcji komenatarzy pod tym tekstem. No to do dzieła !

{id}1{/id} $$$[/code] a powinieneś coś w tym stylu
[code]
History.is.net.pL
>
dodany 30 Października 2010r., o godz: 17:55 przez NorthAngel

Jak zapewne większość z Was już wie - w internetowej sieci wyrosła nowa historia tego co było i minęło, jak i także tego co już jest oraz w nie dalekiej przyszłości zdarzyć się ma. To dopiero wielki początek tego ekscytującego momentu zaistnienia tej strony. A to wszystko dzięki Wam, tym którzy mają tutaj swój jakiś własny wkład i pomogą nam przy realizacji tego pomysłu. Przy takim wyborze jaki dostępny jest na naszym serwisie - jestem przekonany, że każdy - nawet najbardziej wybredny z wybrednych znajdzie tu coś dla siebie. By jeszcze bardziej uatrakcyjnić wędrówkę po tej wirtualnej _ histori _ pomyślałem, że warto by umieszczać odpowiednie rzeczy, na które składają się kolejne jakby etapy rozwoju tej strony. Każdy z Czytelników może także zasugerować własne propozycje tego, co by chciał żeby właśnie tutaj według niego się znalazło. Wystarczy skorzystać z opcji komenatarzy pod tym tekstem. No to do dzieła !
{id}1{/id} $$$
w style przenosisz do pliku .css i przypisujesz do klas - tutaj przykładowo .linia1, .linia2, .wpis następnie odczytując te wpisy z każdego wyłuskujesz wyrażeniem regularnym to co znajduje się miedzy tagami
i
, potem z uzyskanej w ten sposób treści wpisu usuwasz wszystkie tagi i dostajesz czysty tekst - treść wpisu

Jak zapewne większość z Was już wie - w internetowej sieci wyrosła nowa historia tego co było i minęło, jak i także tego co już jest oraz w nie dalekiej przyszłości zdarzyć się ma.

To dopiero wielki początek tego ekscytującego momentu zaistnienia tej strony. A to wszystko dzięki Wam, tym którzy mają tutaj swój jakiś własny wkład i pomogą nam przy realizacji tego pomysłu. Przy takim wyborze jaki dostępny jest na naszym serwisie - jestem przekonany, że każdy - nawet najbardziej wybredny z wybrednych znajdzie tu coś dla siebie.

By jeszcze bardziej uatrakcyjnić wędrówkę po tej wirtualnej histori pomyślałem, że warto by umieszczać odpowiednie rzeczy, na które składają się kolejne jakby etapy rozwoju tej strony. Każdy z Czytelników może także zasugerować własne propozycje tego, co by chciał żeby właśnie tutaj według niego się znalazło.

Wystarczy skorzystać z opcji komenatarzy pod tym tekstem. No to do dzieła !

i dopiero teraz skracasz do określonej liczby znaków czy tam słów i wyświetlasz.


(Darom82) #5

adpawl niewiem czy to by było dobre rozwiązanie tego. Poza tym to dużo roboty i kombinowania przy tym .

Powiem Ci, że wcześniej kiedy jeszcze problemu tego nie miałem było dobrze na mojej stronce i w pokaż źródło też prawidłowo wszystko mi wyświetlało.

Natomiast wtedy mój plik skrypt.php wyglądał tak i wtedy było dobrze:

<?php

error_reporting(E_ALL);

$template = 'plik.txt';

$fd = fopen($template,"r");

$message = @fread($fd, filesize($template));


$piece=explode("$$$",$message);


function cut_comment($str,$ile) {

$count = str_word_count($str);

if ($count >$ile) {

$body = explode(" ", $str);

$str = $body['0']." ";

for ($n=1; $n < $ile-1; $n++) {

if( isset($body[$n]) ) $str .= $body[$n]." ";

}

$str .= "";

}

else {

$str = $str;

}

return $str;

}


$skroc = 109;

$ile = count ($piece);


if(isset($_GET['page'])) $strona=$_GET['page']; else $strona=1;

for ( $i = ($strona*3)-3; $i < $strona*3; $i++){

if(isset($piece[$i])){

echo cut_comment($piece[$i],$skroc).'

[więcej..](?news&id='.%24i.')

'; } } fclose($fd); $liczstr=ceil(count($piece)/3); echo '
Strony:
'; for( $x = 1; $x <= $liczstr; $x++ ) { if($strona == $x) echo '['.$x.'](index.php?page='.%24x.')'; else echo '['.$x.'](index.php?page='.%24x.')'; } echo '

'; ?>[/code]

Więc może problem w czymś innym tkwi :?: Zobacz te moje pliki skrypt.php po i przed zmianami i może uda Ci się mi pomóc .

W poprzednim poście pokazałem ten plik po zmianach a teraz w tym poście pokazałem ten plik przed zmianami.

Prosze o pomoc w tej sprawie.


(batmomobil) #6

Zgadzam się z adpawl,ponieważ powinieneś wykasować

(namieszane ze stylami)i float:right umieścić w stylach css,a
zapisać jako klassę
.Zrób tak ze wszystkimi stylami w tym żródle.Czyli coś takiego

[więcej..](?news&id='.%24i.')
[/code] i css
[code].link{float:right,itd}


(Darom82) #7

Próbowałem tak zrobić jednak nic to nie daje i kombinowałem i nie potrafie sobie z tym poradzić ponieważ dalej mam dwa raz

I przez to mam strone zepustą :frowning: Może ktoś mi pomóc z tym ??


(batmomobil) #8

http://www.kurshtml.boo.pl/css/model_pu ... inesy.html zapoznaj się z podstawami,a sam zozwiążesz problem.


(Darom82) #9

batmomobil ale w tym linku nic niema na temat tego, że mi się

Poza tym dla mnie dziwne jest, że tutaj jest dobrze wszystko:

<?php

error_reporting(E_ALL);

$template = 'plik.txt';

$fd = fopen($template,"r");

$message = @fread($fd, filesize($template));


$piece=explode("$$$",$message);


function cut_comment($str,$ile) {

$count = str_word_count($str);

if ($count >$ile) {

$body = explode(" ", $str);

$str = $body['0']." ";

for ($n=1; $n < $ile-1; $n++) {

if( isset($body[$n]) ) $str .= $body[$n]." ";

}

$str .= "";

}

else {

$str = $str;

}

return $str;

}


$skroc = 109;

$ile = count ($piece);


if(isset($_GET['page'])) $strona=$_GET['page']; else $strona=1;

for ( $i = ($strona*3)-3; $i < $strona*3; $i++){

if(isset($piece[$i])){

echo cut_comment($piece[$i],$skroc).'

[więcej..](?news&id='.%24i.')

'; } } fclose($fd); $liczstr=ceil(count($piece)/3); echo '
Strony:
'; for( $x = 1; $x <= $liczstr; $x++ ) { if($strona == $x) echo '['.$x.'](index.php?page='.%24x.') '; else echo ' ['.$x.'](index.php?page='.%24x.') '; } echo '

'; ?>[/code] Troszke tylko coś tam zmieniłem i nagle teraz już nie jest dobrze :frowning:
[code] <?php error_reporting(E_ALL); $template = 'plik.txt'; $fd = fopen($template,"r"); $message = @fread($fd, filesize($template)); $piece=explode("$$$",$message); function cut_comment($str,$ile) { $count = str_word_count($str); if ($count >$ile) { $body = explode(" ", $str); $str = $body['0']." "; for ($n=1; $n < $ile-1; $n++) { if( isset($body[$n]) ) $str .= $body[$n]." "; } $str .= ""; } else { $str = $str; } return $str; } $skroc = 109; $ile = count ($piece); if(isset($_GET['page'])) $strona=$_GET['page']; else $strona=1; $paginator = 3 * ($strona -1); for ( $i = $ile-$paginator ; $i > $ile-($paginator + 3); $i--){ if(isset($piece[$i-1])){ preg_match_all("#{id}(.*?){/id}#s", $piece[$i-1], $id); $id[0][0] = str_replace('{id}','', $id[0][0]); $id[0][0] = str_replace('{/id}','', $id[0][0]); $piece[$i-1] = str_replace('{id}'.$id[0][0].'{/id}','',$piece[$i-1]); echo cut_comment($piece[$i-1],$skroc).'

[więcej..](?news&id='.%24id%5B0%5D%5B0%5D.')

'; } } fclose($fd); $liczstr=ceil(count($piece)/3); echo '
Strony:
'; for( $x = 1; $x <= $liczstr; $x++ ) { if($strona == $x) echo '['.$x.'](index.php?page='.%24x.') '; else echo ' ['.$x.'](index.php?page='.%24x.') '; } echo '

'; ?>

Prosze o pomoc w tej sprawie :frowning:


(batmomobil) #10

Pokaż style css do tego pliku.


(Darom82) #11

batmomobil do tego pliku mam tylko tyle kodu css

#link a { 

    color:#003399; 

    text-decoration:none; 

}


#link a:hover { 

    color:#4D4DFF; 

}

Więcej niemam nic, jeśli chodzi o ten plik skrypt.php Jak to zrobić w końcu żeby było dobrze ? :frowning: W źródle kodu treść wyświetla mi tak:

Wszystko zależy nie tylko odemnie samego, ale jak zwykle też i od Was.

więcej..

[/code] Natomiast powinno to wyglądac w ten sposób:
[code] Wszystko zależy nie tylko odemnie samego, ale jak zwykle też i od Was.
Od ładnych paru tygodni trwały prace nad nowym działem Download.


(batmomobil) #12

Nie wiem,po co wcinasz w środek tekstu div,powinieneś całość tekstu objąć div-em,a tam gdzie link dać class="navigation",czyli

Wszystko zależy nie tylko odemnie samego, ale jak zwykle też i od Was.więcej.. 
[/code]
i css

[code].navigation {display:inline-block;float:right; text-decoration: none; color: black; } .navigation a:hover {text-decoration: none; color: silver; }


(Darom82) #13

batmomobil nic to nie daje ponieważ i tak gdy dam w pokaż źródło to mam wtedy tak:

więcej..

[/code] Przyczyna mojego problemu znajduje się w tym kodzie:
[code]$skroc = 109; $ile = count ($piece); if(isset($_GET['page'])) $strona=$_GET['page']; else $strona=1; $paginator = 3 * ($strona -1); for ( $i = $ile-$paginator ; $i > $ile-($paginator + 3); $i--){ if(isset($piece[$i-1])){ preg_match_all("#{id}(.*?){/id}#s", $piece[$i-1], $id); $id[0][0] = str_replace('{id}','', $id[0][0]); $id[0][0] = str_replace('{/id}','', $id[0][0]); $piece[$i-1] = str_replace('{id}'.$id[0][0].'{/id}','',$piece[$i-1]); echo cut_comment($piece[$i-1],$skroc).'

[więcej..](?news&id='.%24id%5B0%5D%5B0%5D.')

'; } }

Nie moge sobie z tym poradzić :frowning: :frowning: :frowning:


(batmomobil) #14
$skroc = 109;

      $ile = count ($piece);


      if(isset($_GET['page'])) $strona=$_GET['page']; else $strona=1;

      $paginator = 3 * ($strona -1);

      for ( $i = $ile-$paginator ; $i > $ile-($paginator + 3); $i--){


      if(isset($piece[$i-1])){

      preg_match_all("#{id}(.*?){/id}#s", $piece[$i-1], $id);

      $id[0][0] = str_replace('{id}','', $id[0][0]);

      $id[0][0] = str_replace('{/id}','', $id[0][0]);

      $piece[$i-1] = str_replace('{id}'.$id[0][0].'{/id}','',$piece[$i-1]);

      echo cut_comment($piece[$i-1],$skroc).'

[więcej..](?news&id='.%24id%5B0%5D%5B0%5D.')
'; } }[/code] i daj css
[code].navigation {display:inline-block;float:right; text-decoration: none; color: black; } .navigation a:hover {text-decoration: none; color: silver; }


(Darom82) #15

batmomobil tłumacze Ci, że nic to nie daje ponieważ nadal mam to:

Wszystko zależy nie tylko odemnie samego, ale jak zwykle też i od Was.

więcej..
[/code]

Na innym forum mi napisali, żebym przy przycinaniu dawał wcześniej [color=black]strip_tags()[/color] i problemu nie będzie.

Ale niewiem gdzie to umieścić :frowning: :frowning:


(batmomobil) #16

(kubut) #17

Jak ktoś już słusznie zauważył, funkcja przycinająca tekst do zajawki, obcina Ci tag html w połowie (bo masz go danego w treści artykułu). Zmiana div na a-href z odpowiednią klasą NIC NIE DA. Skoro ucina div w połowie, a-href także utnie, jeśli trafi się na 109 miejscu [funkcja ucina wszystko powyżej 109 wyrazu podanego ciągu].

Funkcja strip_tags obcina wszystkie tagi html (lub podane jej w argumentach). Czyli treści artykułu sformatuje mu do czystego tekstu, bez linków, klas itp. Równie dobrze mógłby w ogóle nie formatować tekstu. To tak jakby skaleczenie palca leczyć amputacją ręki...

Problemem jest funkcja skracająca. W momencie napotkania znaku otwierającego tag (" < ") powinna wstrzymywać swoje działanie, aż napotka zakończenie tagu. Tylko ze to rodzi kolejne problemy z używaniem znaku mniejszości. Szczerze nie mam żadnych pomysłów jak to naprawić... :confused:


(Darom82) #18

batmomobil przecież ja tego

Jak mam plik z niusami, w którym nigdzie niema tego

History.is.net.pL

dodany 30 Października 2010r., o godz: 17:55 przez NorthAngel

Jak zapewne większość z Was już wie - w internetowej sieci wyrosła nowa historia tego co było i minęło, jak i także tego co już jest oraz w nie dalekiej przyszłości zdarzyć się ma. To dopiero wielki początek tego ekscytującego momentu zaistnienia tej strony. A to wszystko dzięki Wam, tym którzy mają tutaj swój jakiś własny wkład i pomogą nam przy realizacji tego pomysłu. Przy takim wyborze jaki dostępny jest na naszym serwisie - jestem przekonany, że każdy - nawet najbardziej wybredny z wybrednych znajdzie tu coś dla siebie. By jeszcze bardziej uatrakcyjnić wędrówkę po tej wirtualnej _ histori _ pomyślałem, że warto by umieszczać odpowiednie rzeczy, na które składają się kolejne jakby etapy rozwoju tej strony. Każdy z Czytelników może także zasugerować własne propozycje tego, co by chciał żeby właśnie tutaj według niego się znalazło. Wystarczy skorzystać z opcji komenatarzy pod tym tekstem. No to do dzieła !

{id}1{/id} $$$

System Newsów

dodany 02 Listopada 2010r., o godz: 16:12 przez NorthAngel

Tworzenie stron internetowych jest bardzo wciągające, w szczególności dla kogoś - dla kogo jest to pasją. Nie trzeba już dziś specjalnych programów, by tworzyć nawet najprostrze zwykłe strony www. Wystarczy stacjonarny komputer albo laptop, by to co lubimy najbardziej zostało przekazane innym. Ale czy łatwo jest stworzyć "System Newsów" na stronie oparty tylko na plikach txt., który sprawdzi się w każdej sytuacji? Czasami to zadanie może wydać się zbyt trudne, dlatego przygotowałem specjalny system subiektywnie wybranych artykułów na strone przeznaczonych do indywidualnego użytku. Oto to jest właśnie następny news, który warto przeczytać i zobaczyć jak to funkcjonuje. Plik.txt jest tylko bazą zapisywanych w nim newsów. Do jego stworzenia przyczyniły sie też pewne osoby, które pomogły w dużej mierze od strony technicznej przygotować ten system newsów. Za wkład tych osób przy realizacji tego projektu, chciałbym im gorąco podziękować - za każdy trud i czas poświęcony pomocy, która niosą w tworzeniu tej strony.

{id}2{/id} $$$

Nowy dział

dodany 12 Listopada 2010r., o godz: 17:31 przez NorthAngel

Już od dziś użytkownicy naszej strony internetowej mogą zapoznać się z nowym powstałym działem pod tajemniczą nazwą Faq. A to dzięki mojemu pomysłowi, którym chciałbym też podzielić się razem z Wami. W ramach powstania tego działu chciałbym liczyć także na Wasze propozycje odnośnie tego, o czym chcielibyście poczytać w Faq. Jest to dział, gdzie znajdziecie wiele ciekawych rozwiązań i miejmy nadzieje, odpowiedzi na nurtujące Was pytania dotyczące tworzenia stron w hmtl i php. Możecie zaangażować się w tworzenie tego działu w pełnej wersji w każdym wyznaczonym przez siebie czasie. Dodatkowo swoimi pomysłami oprócz komentarzy na dole możecie także podzielić się podając mi swoje propozycje mailowo: history@is.net.pl Najciekawsze, które nie były jeszcze prezentowane w żadnym serwisie, będą zamieszczone na naszej stronie. Wszystkim sympatykom naszej strony życzę udanych pomysłów i szerokiego dostępu do internetu :slight_smile:

{id}3{/id} $$$

Nowy Rok 2011

dodany 02 Stycznia 2011r., o godz: 14:07 przez NorthAngel

Rok 2011 stawia przed nami wiele wyzwań, którym zapewne każdy z nas będzie zmuszony stawić czoła. Moim zamiarem jest między innymi napisać tę strone do końca tak, by każdemu nie tylko się podobała ale i też by każdy mógł znaleść tu coś fajnego dla siebie. Na szczęście zaczął się nowy rok, wygląda na to, że będzie ciekawy. Póki co strona prezentuje się w miare okazale - jednak gdy dobrniemy ku końcowi jej tworzenia będziemy podziwiali efekty pracy, której wygospodarowałem odpowiedniej ilości czasu by się tym zająć. Chcę w tym roku ukończyć prace nad działem "Download", w którym według mojego pomysłu mają znajdować się nie tylko programy ale i też muzyka. Ciekawym dodatkiem będzie możliwość komentowania każdego programu i każdego utworu muzycznego na naszej stronie. Powstanie pewnie w tym dziale parę specjalnych kategori, może nawet podzielonych na pod kategorie z muzycznymi plikami w formacie Mp3. Pomyślałem, że może to być dobrym pomysłem dla dalszej przyszłości tego serwisu. Zatem historia dopiero się zaczyna. Dla wszystkich sympatyków serwisu szykują się wyjątkowe niespodzianki - na razie jeszcze o nich nie mogę nic konkretnego napisać ... ale jak już oficjalnie zostaną zaprezentowane to trzeba będzie znaleźć mnóstwo czasu by się nimi nacieszyć :). Bądźcie zatem z nami w eterze !

{id}4{/id} $$$

...::: History :::...

Past, Present and Future

Prace nad naszą stroną

dodany 19 Lutego 2011r., o godz: 16:36 przez NorthAngel

Chyba nie muszę się bardzo wstydzić za to, że jestem opytmistą i licze także na zaangażowanie oraz chęci z Waszej strony do rozwijania się tego zwanego przez co nie których "portalu". Przed nami długa droga prowadząca do czegoś, co myśle będzie ciekawe i warte spędzeniu tu chociazby tych kilku minut. Wszystko zależy nie tylko odemnie samego, ale jak zwykle też i od Was.
Od ładnych paru tygodni trwały prace nad nowym działem Download .
A najlepsze jest to, że każdemu z udostępnionych do pobrania plików jest nadana możliwość dodania komentarza. Atutem tego jest sposób wyświetlania się ikonek naszych przeglądarek oraz systemów windows. Został tutaj zainstalowany skrypt Graphic User-Agent - mam nadzieje, że nie którym ta wersja przypadnie do gustu.
Ta wersja jest już dostępna do pobrania Tutaj . Każdy może testować ten skrypt do woli. Można powiedzieć, że dział ten już jest gotowy ale jednak wymaga jeszcze drobnych poprawek.
Zdecydowanie przyjemniej będzie teraz i za jakiś czas nam wszystkim przeglądać naszą stronke gdy efekty pracy nad tym "portalem" wciąż będą widoczne. Ale jak to zwykle bywa prace nad stroną będą wciąż trwały i trwały, dlatego chciałbym by odwiedzający nas użytkownicy zostawiali po sobie jakiś ślad. Przyjemniej wówczas będzie zarówno dla przeglądająch ten "portal" jak i dla mnie !

{id}5{/id}[/code]

Ten otwarty [b]

Bo chyba mi nie sugerujecie, że strona nadaje się do wyrzucenia bo kod jest zwalony :frowning: :frowning: :frowning: