Cześć,
Kupiłem nowego LENOVO z Win10. Niestety nie potrafię go aktywować.
Screen:
Co może być problemem ?
Cześć,
Kupiłem nowego LENOVO z Win10. Niestety nie potrafię go aktywować.
Screen:
Co może być problemem ?
Usuń zawartość katalogu : C:\Windows\SoftwareDistribution\Download i po tym spróbuj aktywować
Można wiedzieć gdzie kupiłeś nowe Lenowo z systemem W10?
A można w tej chwili kupić z innym systemem niż 10?
Błąd o kodzie 0xC004F034 jest powszechny.
Po instalacji proszę upewnić się, że Windows jest aktywowany. Można to sprawdzić w ustawieniach - zakładka Aktywacja.
Jeżeli nie jest aktywowany to proszę wybrać opcję aktywacji telefonicznej i przejść cały proces.
Jeżeli nie ma opcji aktywacji telefonicznej można ją wywołać poprzez wpisanie komendy SLUI 4 w oknie wyszukiwania windows na pasku w lewym dolnym rogu po czym klikamy w odnalezioną ikonkę kluczyków.
Po wybraniu opcji aktywacji telefonicznej można również użyć linku który wysyła Microsoft dzwoniąc na infolinie, link poniżej
[Telefoniczna aktywacja produktów Microsoft]
(https://microsoft.gointeract.io/mobileweb/?interaction=1461173234028-3884f8602eccbe259104553afa8415434b4581-05d1&accountId=microsoft&appkey=196de13c-e946-4531-98f6-2719ec8405ce&Language=Polish&CountryCode=pl&CountryLanguage=PL&startedFromSmsToken=BJDlfy5&sessionID=100997131&token=R40Rns)
Proszę jednak pamiętać, że podczas pytania na ilu komputerach jest zainstalowane oprogramowanie należy wybrać cyfrę 0 zamiast 1, to jest błąd po stronie Microsoftu który jeszcze nie został rozwiązany.
Czyli nawet już wersji bez systemu nie robią…
Odbiegamy od tematu, ale:
na stronie x-kom.pl w filtrach można wybrać do laptopa system operacyjny
Windows 7. 8, 10 oraz bez sytemu operacyjnego
@zbigg47 OP ma problem z aktywacją a ty spamujesz linkami do zestawów? SRLY?
Wiadomo, że są laptopy z i bez Windowsa.
@GOAUL tego nie znałem. DZIĘKUJĘ
No niby aż 348 modeli:
Jeżeli kupiłeś nowy komputer z W10 i instalujesz na nim taki sam system to nie powinien cię nawet zapytać o klucz. Sam pobiera z BIOSU i się aktywuje. chyba że instalujesz inny system. Daj link gdzie kupiłeś i model tego lenovo. A przy instalacji usunełeś partycje i stworzyłeś od nowa?
Instalowałem 10 razy na nowych - nigdy nie pytał o klucz.
cmd jako administrator i wklepujesz slmgr.vbs
-ipk twój_klucz enter a potem slmgr.vbs -ato i enter