"Nie rozpoznano urządzenia USB..." - dymek

Hej,

zauważyłem że wyskakuje uciążliwy dymek :

beztytuufa.png

Co to jest? Nie wiem, jakie to urządzenie - w ostatnim czasie wpinałem jedynie pendrive, jednak po jego wpięciu (próbowałem na wszystkie gniazdka) nadal to samo.

beztytuubxz.png

Wkurzające to troche, bo ten dymek nie chce się schować.

Niestety, najprawdopodobniej masz uszkodzony port.

To dlaczego, bez problemu wykrywał i korzystał z pendrive na wszystkich portach (bo sprawdzałem)

Przecież nie pisałem, ze jest uszkodzone,tylko może być. Ustal które urządzenie nie jest rozpoznawane i sprawdź je na komputerze, ponieważ ten komunikat oznacza uszkodzenie sprzętu…

należy sprawdzić menadżer urządzeń, start-> uruchom-> devmgmt.msc

Gdzie przedstaw jak tam sprawa się przedstawia, również pokaż ukryte urządzenia, w Menadżerze Urządzeń-> widok-> Pokaż ukryte urządzenia

Pozdrawiam Cisowianka

W Menedżerze Urządzeń jest wszystko git. Żadnych wykrzykników i innych niedoskonałości :wink:

A więc co to może być? Przywracanie systemu też nic nie dało ;/ Wirusów nie ma, skanowałem.

Tak jak pisałem - ustal co to za sprzęt i sprawdź go na innym komputerze.

W ostatnim czasie wpinałem tam jedynie pendrive, którego sprawdzałem i nie wykryłem żadnych nieprawidłowości.

Mimo wszystko sprawdź pozostałe urządzenia…

Zrobione - nadal nic.

Sprawdziłem wszystkie pendrive, myszkę, aparat, mp3, klawiaturę - to wszystko, co zdołałem pamiętać do było podłączane, niestety efektu brak.

czy to jest na przednim panelu :?: jeżeli tak to sprawdź czy gniazdo USB jest dobrze podłączone do płyty głównej.

Nie mam takiej możliwości, to jest laptop, a go rozkręcać się boję :wink:

@edit : rozwiązany!

-“sla17” gdybyś mógł się pochwalić jak rozwiązałeś problem :smiley: . Pozdrawiam.

Nie rozwiązałem, tylko “rozwiązałem” :wink:

Sam problem nadal jest, jednak nie ma wkurzającego dymka.

W Menedżerze Urządzeń -> Kontrolery Uniwersalnej magistrali szeregowej wybrałem odpowiednie urządzenie, wszedłem we właściwości i w Zakładce zaawansowane wybrałem “Nie informuj mnie o błędach USB” - odkąd korzystam z Visty żaden problem nie wystąpił, dlatego w spokoju mogłem to zaznaczyć :wink:

Pozdrawiam!

Zawsze się może przydać. Spasiba bolszoje dobry człowieku :smiley: .