Nie widoczny komputer w sieci-Anonimowość

albo źle ustawiłeś albo źle ci się zdaje, z TORa nawet policja cię nie namierzy (dlatego na domenach .onion są takie a nie inne zawartości)

Tu akurat wątpię żeby była taka możliwość żeby policja nie namierzyła :smiley: :smiley:

założymy się? tam są treści które są karane paroletnim więzieniem, a na onionforum porady jak fałszować kase, przewozić za granicę narkotyki albo jak popełnić morderstwo doskonałe… i to jest mały pikuś z tego co tam ogólnie jest… policja wchodzi na to z tego co wiem ale nie mogą nikogo namierzyć, nie mają żadnego wpływu na te stronki… ale ja takich rzeczy nie odwiedzam, kolega mi opowiadał jakby co :smiley:

Tor daje większe szanse na ukrycie tożsamości ale twój ślad nigdzie nie ginie więc jest szansa na “wytropienie” ale dużo niższa niż przy normalnym użytkowaniu

w tej chwili praktycznie niemozliwe w Polsce: http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1, … radzi.html

jak wynika z w/w artykulu, policja jedynie monitoruje siec, ale zeby zadzialac nie ma mozliwosci ani pieniedzy…

A jednak jakoś łapią :smiley: I w sumie dobrze

Mi chodziło żeby byle jaki operator Forum, czata czy innej strony nie mógł mnie namierzyć.

Jest jeszcze coś jak Freenet 0.7 chyba

napisali żeby przestraszyć :smiley: tak mi się zdaje :stuck_out_tongue:

jest i też działa ale nie sprawdzałem

Albo odwrotnie by czuć się bez karnie, ludzie wtedy popełniają błędy i się ich wyłapuje.

Zresztą TOR to wymysł armii, a jak ono coś tworzą to maja tez na to sposób(Jak tworzą wirusa , to i tez szczepionkę przeciw niemu) :slight_smile: Tak ja to widzę :smiley: