albo źle ustawiłeś albo źle ci się zdaje, z TORa nawet policja cię nie namierzy (dlatego na domenach .onion są takie a nie inne zawartości)
Tu akurat wątpię żeby była taka możliwość żeby policja nie namierzyła
założymy się? tam są treści które są karane paroletnim więzieniem, a na onionforum porady jak fałszować kase, przewozić za granicę narkotyki albo jak popełnić morderstwo doskonałe… i to jest mały pikuś z tego co tam ogólnie jest… policja wchodzi na to z tego co wiem ale nie mogą nikogo namierzyć, nie mają żadnego wpływu na te stronki… ale ja takich rzeczy nie odwiedzam, kolega mi opowiadał jakby co
Tor daje większe szanse na ukrycie tożsamości ale twój ślad nigdzie nie ginie więc jest szansa na “wytropienie” ale dużo niższa niż przy normalnym użytkowaniu
w tej chwili praktycznie niemozliwe w Polsce: http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1, … radzi.html
jak wynika z w/w artykulu, policja jedynie monitoruje siec, ale zeby zadzialac nie ma mozliwosci ani pieniedzy…
A jednak jakoś łapią I w sumie dobrze
Mi chodziło żeby byle jaki operator Forum, czata czy innej strony nie mógł mnie namierzyć.
Jest jeszcze coś jak Freenet 0.7 chyba
napisali żeby przestraszyć tak mi się zdaje
jest i też działa ale nie sprawdzałem
Albo odwrotnie by czuć się bez karnie, ludzie wtedy popełniają błędy i się ich wyłapuje.
Zresztą TOR to wymysł armii, a jak ono coś tworzą to maja tez na to sposób(Jak tworzą wirusa , to i tez szczepionkę przeciw niemu) Tak ja to widzę