Nie widzi partycji i coś jeszcze

A więc mam powtarzalny problem na tym forum, ale mój jest niestety bardziej rozbudowany, a nie znalazłem odpowiedzi na mój dylemat. Zacznę od tego że mam Windowsa 7, przy deinstalacji Partition Magic 8.0 programem Advanced System Care wywaliło mi niebieski ekran nie przeczytałem co tam było napisane, ponieważ tylko mignęło. Po ponownym uruchomieniu komputera, wejściu w mój komputer zauważyłem brak partycji D. Zacząłem więc szukać na forach itp. Znalazłem że należy nadać literę partycji jeżeli nie ma. Moja rzeczywiście nie miała więc szybko wchodzę w Zarządzanie Dyskami, klikam prawym na tę partycje na Zmień litery dysku i ścieżki. Po kliknięciu wyskakuje mi taki komunikat: Nie można ukończyć operacji, ponieważ widok konsoli Zarządzanie dyskami jest nieaktualny. Odśwież widok za pomocą zadania odświeżania. Jeżeli problem nie ustąpi, ponownie uruchom konsolę Zarządzanie dyskami lub ponownie uruchom komputer. No ok zrobiłem to wszystko i nadal to samo, proszę pomóżcie:)

Wrzucam tu screena z Zarządzania dyskami:

dysk2g.jpg

Wydaje mi się że najlepszym wyjściem będzie z powrotem zainstalować Partition Magic i zobaczyć co i jak… tym bardziej że twierdzisz iż wszystko zaczęło się od deinstalacji tego programu.