Nie widzi wentylatorów w oprogramowaniu NZXT CAM

Witam!
Zakupiłem niedawno chłodzenie wodne od NZXT. Dokładnie jest to model X63. Postanowiłem pobrać sterowniki, aby zarządzać m.in obrotami wentylatorów z poziomu właśnie tego oprogramowania. Problem w tym, że widzi mi jedynie pompę i nie wiem o co chodzi. Osoba, która napisała artykuł na temat tego chłodzenia odpisała mi, że nie muszę mieć kontrolera od NZXT (kupuje się go osobno) aby zarządzać obrotami, zaś w serwisie powiedzieli, żebym przeczytał instrukcję i że jest tam napisane, że muszę mieć ten kontroler. Zatem czegoś tu nie rozumiem…myślicie, że mogli mi źle coś podłączyć?

Tak, potrzebny jest dodatkowy kontroler. NZXT chce być drugim Apple i nie dość, że wyceniają swój sprzęt horrendalnie drogo, to jeszcze każą sobie dopłacać za każdy dodatkowy element.

1 polubienie

Co za bezsens, najgorsze jest to, że przy recenzjach nie jest powiedziane, że trzeba kupić go osobno…w każdym razie dzięki za odpowiedź.

Proponuje od razu skreślić z listy tych “recenzentów”.
W ciągu ostatnich kilku lat słowo recenzja często staje się synonimem słowa artykuł sponsorowany.

I zapytać na forum, a nie rzucać się na przereklamowanego Krakena :slight_smile:

coś w tym jest niestety

no rzuciłem się, bo według mnie to najładniejsze chłodzenie, fajna kultura pracy itd, nienajtańsze no ale cóż…