Nie wiem co robić i jak usunąć wirusy antivirus 2009

Mam taki oto problemik zainstalowałem sobie programik antivirus 2009 i znalazł mi 41 wirusów i prosz eo pomoc jak ich sie pozbyć Antivirusem 2009 idze tylko że trzeba zapłacić wie ktoś jak sie ich zadarmo pozbyć lub czym i sprawdzcie czy wogóle wolno ich usunąć oto screeny :

76538143xn4.jpg

91995667uj0.jpg

28495981ev8.jpg

45976207sk4.jpg

Nie zainstalowałeś sobie tego programu pseudoantyvirusowego z własnej woli , aczkolwiek syf którego załapałeś wymusił na Tobie instalacje tego pseudoantyvirusa , to nie jest antywirusowy program tylko “coś” co próbuje wyłudzić od Ciebie kase , przejdź do sekcji bezpieczeństwo na tym forum a tam znajdziesz programy potrzebne do usunięcia syfu. Nie chciałeś zapłacić za oglądanie panienek to teraz próbują w inny spsób sciągnąć kase.

No jestem w dziale bezpieczeństwo jeśli sie myśle to proszę mnie skierować właściwie

A ja myślałem ze to jakiś naprawde antivirus a jednak się myliłem dzięki :slight_smile:

viewtopic.php?f=16&t=36654 pod tym linkiem jest wiele programów i instrukcji do nich jak postępować z nimi w celu usunięcia złośliwego oprogramowania , musisz poczytać , niestety ale po użyciu wielu z tych programów ,system będzie wymagał naprawy z użyciem płyty cd z systemem , z tego co widać co niby ten pseodoantywirus wynalazł to na 99% podczas czyszczenia, system ulegnie uszkodzeniu w mniejszym lub większym rozmiarze , niejednokrotnie w takich przypadkach jeżeli na kompie nie znajduje się wiele przydatnych “żeczy”, to znacznie szybciej można wykonać nową instalacje na sformatowanym dysku/partycji , no ale w pierwszej kolejności należy walczyć i próbować usunąć te badziewia.

Pobierz Combofix przeskanuj system i daj log na forum.

Loga wklej na www.wklejto.pl lub http://www.wklej.org/ a w poście daj tylko linka

witam

podobnie jak kolega “housemaniak”, mam ten sam problem, żeby nie powiedzieć - identyczny. a to z uwagi na to, iż wyskakuje mi dokładnie taka sama lista wirusów. nie wiem czy to nie jakaś podpucha, w celu wykupienia ANTYVIRUSA 2009… nie bardzo się znam na komputerach, a to forum polecił mi znajomy. chciałem robić format dysku, ale polecono mi, żebym tu zajrzał i zwrócił się po pomoc. a więc… proszę o pomoc, jak można wyczyścić te wirusy? tylko nie piszcie “wklej loga” bo i tak nie wiem o co chodzi. prosiłbym bardziej przystępnym językiem :slight_smile:

aha, no i złapanie tych wirusów wcale nie musi być efektem przeglądania stron XXX… ja kliknąłem na link umieszczony na forum dla muzyków. i tak się zaczęło…

z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

tomek137 ,

Pobierz Combofix przeskanuj system i daj log na forum.

Loga wklej na www.wklejto.pl lub http://www.wklej.org/ a w poście daj tylko linka

No niestety ale bez tego się nie obejdzie, czyli log z w/w programów , chyba że sam potrafisz w logach wyszukać to co należy usunąć.

PS.Sorry przesadziłem z tymi panienkami , bo w zasadzie na każdej stronie warezowej można załapać “syfka” a w przypadku 1% na innych już “legalnych” stonach.

spoko, nie gniewam się :slight_smile:

a oto link do loga

http://www.wklejto.pl/14221

czekam na pomoc i dziękuję z góry

Log wygląda na czysty.

usuń ręcznie folder C: \Qoobox oraz instalkę Combofix z dysku.

Przeczyść system oraz rejestr CCleaner

Wykonaj optymalizacje Autostartu

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar Mój komputer Kaspersky Online Scanner Uruchom pod IE daj raport na forum

lub Dr.WEB CureIt!

jesteście oblatani w temacie komputerów, w przeciwieństwie do mnie :cry: połowy rzeczy nie rozumiem. np. zainstalowałem sobie CCleaner, ale co dalej ? i jeszcze jedno - na obecnym etapie, po stweirdzeniu, że log jest “czysty”, nie mam jeszcze pewności, iż komputer nie ma wirusów?

Uruchom program tam jest zakładka Uruchom Cleaner

Następnie okienko Rejestr tam klikasz skanuj by znaleźć problemy i usuwasz wszystkie znalezione

Ja też nie mam pewności dlatego prosiłem abyś przeskanował obszar Mój komputer Kaspersky Online Scanner Uruchom pod Internet Explorerem daj raport na forum

lub Dr.WEB CureIt!

ale w tym CCleaner jest napisane, że pliki zostaną całkowicie usunięte z systemu. ale jakie pliki? właśnie nie chciałbym utracić czegos co mi jest potrzebne…

Możesz bezpiecznie usuwać sam używam tego programu i nie ma żadnych problemów.

:slight_smile:

zrobiłem wszystko oprócz optymalizacji Autostartu, bo nie wiem jak to zrobić. a oto raport po skanowaniu Kasperskim

Thursday, November 6, 2008

Operating System: Microsoft Windows XP Professional Dodatek Service Pack 3 (build 2600)

Kaspersky Online Scanner 7 version: 7.0.25.0

Program database last update: Thursday, November 06, 2008 11:00:51

Records in database: 1371875

Scan settings

Scan using the following database extended

Scan archives yes

Scan mail databases yes

Scan area My Computer

C:\

D:\

E:\

Scan statistics

Files scanned 98093

Threat name 2

Infected objects 3

Suspicious objects 0

Duration of the scan 01:40:09

File name Threat name Threats count

D:\Install\Kodeki i Playery\DivX\DivXPro5.exe Infected: not-a-virus:AdWare.Win32.Gator.3102 1

D:\Install\Kodeki i Playery\DivX\DivXPro503GAINBundle.exe Infected: not-a-virus:AdWare.Win32.Gator.3202 1

D:\Install\Kodeki i Playery\DivX\DivXPro5GAINBundle.exe Infected: not-a-virus:AdWare.Win32.Gator.3102 1

The selected area was scanned.

usuń to

Zastosuj Malwarebytes’ Anti-Malware http://cybertrash.pl/Tata/MBAM/Malwarebytes_%20Anti-Malware.html jak coś znajdzie to usuń - pokaż log

:slight_smile:

zastosowałem sie do wskazówek przedmówcy. oto link do loga

http://www.wklejto.pl/14259

i co dalej…?

Usuń zainfekowany plik. Powinno być OK :slight_smile:

tak zrobiłem, jak kolega nakazał :slight_smile: jakby cos sie działo, będę pisał. na chwile obecną serdecznie DZIĘKUJĘ