Mam taki oto problemik zainstalowałem sobie programik antivirus 2009 i znalazł mi 41 wirusów i prosz eo pomoc jak ich sie pozbyć Antivirusem 2009 idze tylko że trzeba zapłacić wie ktoś jak sie ich zadarmo pozbyć lub czym i sprawdzcie czy wogóle wolno ich usunąć oto screeny :
Nie zainstalowałeś sobie tego programu pseudoantyvirusowego z własnej woli , aczkolwiek syf którego załapałeś wymusił na Tobie instalacje tego pseudoantyvirusa , to nie jest antywirusowy program tylko “coś” co próbuje wyłudzić od Ciebie kase , przejdź do sekcji bezpieczeństwo na tym forum a tam znajdziesz programy potrzebne do usunięcia syfu. Nie chciałeś zapłacić za oglądanie panienek to teraz próbują w inny spsób sciągnąć kase.
viewtopic.php?f=16&t=36654 pod tym linkiem jest wiele programów i instrukcji do nich jak postępować z nimi w celu usunięcia złośliwego oprogramowania , musisz poczytać , niestety ale po użyciu wielu z tych programów ,system będzie wymagał naprawy z użyciem płyty cd z systemem , z tego co widać co niby ten pseodoantywirus wynalazł to na 99% podczas czyszczenia, system ulegnie uszkodzeniu w mniejszym lub większym rozmiarze , niejednokrotnie w takich przypadkach jeżeli na kompie nie znajduje się wiele przydatnych “żeczy”, to znacznie szybciej można wykonać nową instalacje na sformatowanym dysku/partycji , no ale w pierwszej kolejności należy walczyć i próbować usunąć te badziewia.
podobnie jak kolega “housemaniak”, mam ten sam problem, żeby nie powiedzieć - identyczny. a to z uwagi na to, iż wyskakuje mi dokładnie taka sama lista wirusów. nie wiem czy to nie jakaś podpucha, w celu wykupienia ANTYVIRUSA 2009… nie bardzo się znam na komputerach, a to forum polecił mi znajomy. chciałem robić format dysku, ale polecono mi, żebym tu zajrzał i zwrócił się po pomoc. a więc… proszę o pomoc, jak można wyczyścić te wirusy? tylko nie piszcie “wklej loga” bo i tak nie wiem o co chodzi. prosiłbym bardziej przystępnym językiem
aha, no i złapanie tych wirusów wcale nie musi być efektem przeglądania stron XXX… ja kliknąłem na link umieszczony na forum dla muzyków. i tak się zaczęło…
No niestety ale bez tego się nie obejdzie, czyli log z w/w programów , chyba że sam potrafisz w logach wyszukać to co należy usunąć.
PS.Sorry przesadziłem z tymi panienkami , bo w zasadzie na każdej stronie warezowej można załapać “syfka” a w przypadku 1% na innych już “legalnych” stonach.
jesteście oblatani w temacie komputerów, w przeciwieństwie do mnie połowy rzeczy nie rozumiem. np. zainstalowałem sobie CCleaner, ale co dalej ? i jeszcze jedno - na obecnym etapie, po stweirdzeniu, że log jest “czysty”, nie mam jeszcze pewności, iż komputer nie ma wirusów?
Następnie okienko Rejestr tam klikasz skanuj by znaleźć problemy i usuwasz wszystkie znalezione
Ja też nie mam pewności dlatego prosiłem abyś przeskanował obszar Mój komputerKaspersky Online Scanner Uruchom pod Internet Explorerem daj raport na forum
ale w tym CCleaner jest napisane, że pliki zostaną całkowicie usunięte z systemu. ale jakie pliki? właśnie nie chciałbym utracić czegos co mi jest potrzebne…